· · Коментара: 0
ХИГИЈЕНА ЗУБА

Њему је тајну открила БАКА: Направите народну руску пасту за зубе (РЕЦЕПТ)

Сви састојци за руску пасту су јефтини, а не садрже хемију као што је то случај са куповним.

1592906442_Depositphotos_37452335_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Веома необичан старински рецепт стиже до нас из бележнице Валерија Строгонова из Волгограда. То је рецепт за здраве зубе са још необичнијим састојцима.

Прочитајте још: Доктори једној групи пацијената преписали СМЕХ, а другој ЛЕКОВЕ: Резултат НЕВЕРОВАТАН

Незадовољан дејством куповних пасти за зубе, стањем својих зуба и чињеницом да користи ипак хемијске препарате, овај Рус је почео да користи стари рецепт о коме му је говорила бака.

Зуби ће блистати Фото: Депозитфото

- Када сам био младић, смејао сам се њеним рецептима који су ми били забавни, али данас, пошто увиђам да је потрошачка култура заправо превара и култура која хоће по сваку цену да вам прода свој производ без обзира на квалитет, сетио сам се њених савета - каже Валериј.

Пре десет година је почео да прави пасту по бабином рецепту.

Има десет година како је почео да правим  пасту за зубе по њеном рецепту. Сви су му зуби здрави и осећа се здраво. Задовољан овом необичном пастом за зубе, Строгонов је рецепт поделио јавно и доступан је свима да се лично увере да ли "ради" или не.

Његов рецепт је један од ретких у којима се користи љуска ораха и браон преградица унутра, такође. Сломите два ораха и узмите тврду, браон љуску и преграду која одваја језгра.

Два ораха Фото: Пиксабеј

Од састојака је потребно:

  • два ораха
  • прстохват сувог пелина
  • активни угаљ
  • сода бикарбона

У 0,1 дл ставе се љуске од ораха, пелин, и остави да кува 10 минута, док се не добије браон боја коју ће састојци пустити. Склони се са ватре и у укувану смсу дода се једна кафена кашичица соде  бикарбоне. Све се добро промеша да се састојци сједине, а затим се све роцеди кроз цедиљку. Добије се  течност браон  боје.

Течност сипајте у флашицу и додајте кашику активног угља.

Течност се сипа у флашицу илитеглицу у коју ће моћи да се урони четкица за зубе. У посуду се дода кашика активног угља, све се промеша и паста је спремна да се користи.

Оваквим раствором, каже Валериј Строгонов, некада су наши стари прали зубе и већина је имала под старе дане све зубе. Паста нема хемије, не иритира слузокожу, могу да је користе и деца.

Прочитајте још: Бол у врату може да доведе до МОЖДАНОГ УДАРА: Александар препоручује 7 лаких ВЕЖБИ (ФОТО)

Сви састојци су јефтини и  свако очас посла може да их сједини и испроба руску пасту за зубе за коју се тврди да спречава каријес.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.