· · Коментара: 0
СТАРОСТ

Лекар, ког је одликовао Путин, ТВРДИ: Живећемо 40 година дуже и ЛЕКОВИ ЗА ТО СЕ УВЕЛИКО ПРОДАЈУ!

Владимир Хавинсон, кога је одликовао Путин, а био је номинован и за Нобелову награду, тврди да пептидни препарати продужавају живот, јачају имунитет и обнављају ендокринолошки систем

Depositphotos_182421712_s-2019.jpg

У Русији су већ доступни револуционарни лекови који продужавају живот за чак 40 година, тврди угледни професор Института за биорегулацију и геронтологију у Сант Петербургу, Владимир Хавинсон. Овај светски познати геронтолог, је за своје откриће био номинован и за Нобелову награду 2011. године, а председник Русије Владимир Путин га је за заслуге у научном раду одликовао највишим признањем.

Прочитајте још: Погледајте који чајеви вам могу помоћи у лечењу рака и дијабетеса: Поштујте ПРАВИЛО док га пијете, иначе можете имати проблем

Његови експерименти су показали да увођење такозваних пептидних препарата продужава живот за 30 до 40 процената. Пептиди јачају имунитет и обнављају ендокринолошки систем.  

Професор Хавинсон се овом револуционарном темом бави још од осамдесетих година, када су совјетски војници услед изложености радијацији показали знаке превременог старења и када је било потребно пронаћи начин да се процес старења преокрене.

Рак у генима
Хавинсон указује и да је неопходно направити и „генетски пасош“ и видети да ли човек има предиспозиције за рак. Ако постоји такав ген, ови препарати могу да успоре генетску активност.
Истраживања су започета пошто су озрачени људи брже старили.

Хавинсон каже да је данас доступно шест лекова који се заснивају на такозваној „теорији пептидне технологије“, која у интеракцији с ДНК повећава производњу протеина, што продужава животни век.

У крви је све записано Фото: Архива Новости

- Пептиди су природни препарати који се састоје од аминокиселина, објашњава професор Хавинсон. - Реч је о материјама у чије молекуле су уграђени ланци више амино киселина, повезане међусобно пептидним везама. Утврдили смо да пептиди регулишу активност гена путем комплементарног везивања са одреденим делом ДНК. Они преносе информације строго одређеном типу ћелија, што значи да пептид делује на строго дефинисани тип ткива или органа.

Прочитајте још: Руски научници дошли до невероватног открића: Уз помоћ ПЧЕЛА решите се реуматског бола заувек

Пептиди могу бити природни по пореклу и налазе се у нашој свакодневној исхрани, или могу бити синтетичке хемикалије које се производе у лабораторији. Њихова снага је у томе што делују на одгађање првих знакова старења и регенеришу ћелије људског организма.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.