· · Коментара: 0
РЕВОЛВЕР

Апсолутно неуништив! Ругер Секјурити Сикс након испаљених милион и по метака остао неоштећен

"Ругер" је пласирао своју варијацију службеног модела који је требало да буде чвршћи, једноставнији и јефтинији од конкурентских револвера

ruger-R-6.jpg

Успешна америчка фирма "Штурм, Ругер и Компани", почетком седамдесетих година прошлог века уживала је завидан реноме услед изврсних карактеристика својих МК пушака и пиштоља, а нарочито по варијацијама револвера вестерн стила.

Прочитајте још: Робусни Ругер Секјурити Сикс својим својствима надмашио конкурентске моделе С-В у К раму

У то доба у палети производа нису имали оно што су једнако значајно и бројно тражили корисници из категорије цивила и службених лица - револвер двоструке акције калибра .357 Магнум/.38 Специал.

Ругер

После Другог светског рата полицијске агенције широм САД користиле  су углавном С&W моделе 10, 13, 15 и 19 у К раму, а њиховим примером су се поводили бројни цивилни корисници. Управо је Модел 19 од касних педесетих година 20. века представљао пример онога што се тражило, још од када су полицијске службе прешле са револвера "колт" на "смита".

Лошије окидање од конкуренције

"Ругер" је раних седамдесетих пласирао своју варијацију модела који је требало да буде чвршћи, једноставнији и надасве јефтинији од конкурентских револвера. Навикнути на прецизно пасовање најситнијих делова код "Колта" и "Смта и Весона, Американци су осмислили крилатицу како је „Ругер Секјурити Сикс СА револвер који може дејствовати и ДА“. У питању је својеврсно претеривање, иако је двоструко дејство заиста било прилично тврдо и са повременим гребуцкањем.

Прочитајте још: Да ли је израелски "Масада" претекао аустријски "Глок"? Ново оружје против 40 година старог пиштоља (ФОТО/ВИДЕО)

Подсетићемо се податка о митској неуништивости модела Секјуурити Сикс, јер је у једном америчком стрелишту примерак намењен рентирању испалио скоро милион и по метака без оштећења!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.