· · Коментара: 0
МИТОВИ

Да бисте знали шта вам ПАС поручује пратите покрете РЕПА

Обично се каже да се по репу пас познаје, јер је то најлакши начин да се протумачи шта у тренутку мисли. И како се осећа.

Leni.png

Реп је продужетак куцине кичме, што значи да се њиме преносе и најједноставније изражају емоције које осећа пас. Међусобно пси репом комуницирају и саопштавају да су нервозни, љути, уплашени, потчињени...

Прочитајте још: Ако љубимац УНИШТАВА ствари ево како да пронађете РАЗЛОГ зашто је НЕРВОЗАН

Срећан пас се лапо препознаје, јер маше репом. Да ли је увек тако? Куца је срећна само ако је реп у нормалном положају и весело њиме маше. Уколико није у природном положају, прочитајте шта то значи.

Реп је ниско

То  значи да је покоран и прилично уплашен. Ако брзо маше ниским репом немојте га изазивати јер се не осећа добро и пријатељски у овој ситуацији.

Када је псу реп подигнут високо - бежите!

Подигнут високо

Пас је веома узнемирен и спреман да брани себе, територију или газду.

Пас говори репом

Махање удесно

Лева страна мозга је задужена за емоције, љубав и приврженост, па супротном страном их показује. Дакле, ако маше удесно - узбуђен је и срећан.

Магање репом улево

Десна страна мозга пса је везана за страх и анксиозност, ако маше улево - он стрепи.

Испружен равно

Уколико реп није укрућен, значи да је спреман. И сконцентрисан на даљу акцију.

Сваки сантиметар у ком правцу се налази реп је важан и нешто говори.

Испружен и укрућен

Видео је нешто непознато и шаље поруку да је спреман да брани територију.

Подигнут у средину

Ако не може да се оцени да ли је хоризонтално или вертикално, то значи ауторитет.

Прочитаје још: ПОГЛЕДАЈТЕ колико треба да "одрешите кесу" након што удомите ПСА - цифра је ОГРОМНА

Реп је одлика
Различите пасмине га другачије носе. Овчарским псима је ниско, а ловачким високо. Булдозима је увијен као запета.

Повијен ка бутинама

То је израз великог поверења и доминације.

Спуштен реп, удаљен од ногу

Пас је смирен.

Повијен између ногу

Покоран и понизан.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.