· · Коментара: 0
ЛЕГЕНДА

И после ШЕСТ деценија ових шест делова гардеробе је и ДАНАС МОДЕРНО

Џеки Кенеди је модна икона стила која одлева времену, а начин на који се она облачила и данас копирају жене широм света.

Када је Џеки Кенеди 1978. године на тениском турниру прошетала са наочарима "Нина Ричи 3202" истог тренутка су постале део модне историје. Сви су их желели и сви су их куповали, па и данас може овај модел да се за 300 евра купи путем интернета.

Прочитајте још: Десет сазвежђа на десет ноктију - то је тренд који ће владати овог лета

Синоним за елеганцију
Фото: Youtube/ screenshot Searchlight Picture

Поред великих наочара за сунце, Џеки је лансирала у орбиту моде још много делова гардеробе без којих је данас незамислив орман модерне, пословне жене.

Жена увек треба да има нешто бело око врата.

Мантил и марама

Беж, тачније "камел" боје мантил са марамом је најпрактичнији део гардеробе у пролеће и јесен. Џеки је од првог дана када се појавила пред очима јавности, па до краја редовно носила мантил. Међутим, мантил није потпун без свилене мараме занимљивог дезена.

Бисери

Још је Коко Шанел говорила да дама треба увек да има "нешто бело" око врата, јер ће је то освежити. Дакле, уколико жена не носи белу кошуљу бисери решавају "тај проблем". Џеки је бисере носила још као тинејџерка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacqueline Kennedy Onassis (@mrsjohnfkennedy) on

Хаљина без рукава

Можда је постојала и пре Џеки, али је после ње постала легендарна. Дама никада не носи хаљину на бретеле, јер превише открива. Због тога је Џеки хаљина савршеног кроја, јер наговештава савршену линију и крије све мане. Такође, савршена је као комплет уз костим. Уз овакву хаљину слажу се марама и бисери. Ово је одличан модел за даме у свим годинама.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jackie accompanied by sister Lee in India, 1962. Photo captured by Arthur Rickerby.

A post shared by Jacqueline Kennedy Onassis (@mrsjohnfkennedy) on

Прочитајте још:

Бела кошуља

Веома често, у приватним тренуцима, Џеки је носила белу кошуљу. Обично је носила уз панталоне. Џеки је волела коње, а проводила је и доста времена са ћерком и сином, па је бела кошуља била добар избор. До тада, бела кошуље су обично носили мушкарци уз одело.

Смеле боје

Бело-жута хаљина, розе костим и тегет кошуља, наранџаста блуза и розе панталоне - све су ово комбинације боја које пре ње нису виђене.

 

Дворедно закопчавање

Костим или капут са дворедним закопчавањем стоји сваком, јер визуелно чини да човек изгледа вишље и пропорционалне грађе.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#jackiekennedy #jfk #johnfkennedy #jackieo #jbko

A post shared by Jacqueline Kennedy Onassis (@mrsjohnfkennedy) on

ОВДЕ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.