· · Komentara: 0
Uživancija

Vreme je za vetar u kosi i kabriolete!

"Leksus" se diči sa modelom "LC 500 konvertibl" vrednim 100.000 dolara!

1595500158_leksus-nas.jpg
Foto:"Leksus"

Verovali ili ne, ali Englezi imaju najveći procenat vozila bez krova, kabrioleta  u svetu. 
Kažu da je razlog jasan: kada imate tako malo lepog vremena, sunčanog, onda je greh ne iskoristiti svaki moment koji vam se daje. A šta ima lepše od vožnje sa vetrom u kosi?

Ponuda kabrioleta je sve veća, neko će se našaliti da je to zbog globalnog otopljavanja, ali je činjenica da sve više vozila bez krova se nudi na tržištu.

Foto:"Leksus"

Cene su šarenolike. Od onih koji su tek nešto skuplji od desetak hiljada evra pa sve do luksuznih drumskih krstarica vrednih par stotina hiljada evra i više.

Pročitajte još:Na ovaj DEO automobila ne mislimo često, a on nam glavu čuva!

Vozilo koje vam predstavljamo košta 100.000 dolara i pravi ga "Leksus".

Ovaj automobil imao je premijeru na Salonu automobila u Los Anđelesu (Kalifornija je nekako prirodno stanište za kabriolete), a kako su reakcije bile više nego pozitivne model "LC 500 konvertibl" se pojavio na suncem okupanim drumovima ovog leta.

Foto:"Leksus"

Krov se podiže i spušta za 15 sekundi. Pod haubom je atmosferski motor od 5,0 litara radne zapremine. Osam cilindara u V rasporedu kriju ergelu od 471 "konjića". 

Menjač je automatski, ima čak deset brzina. Do sto kilometara na čas ovaj kabriolet ubrzava za 4,7 sekundi a maksimalna brzina mu je 270 kilometara na čas.

Pročitajte još:Ima 2.000 "konja", ne troši ni kap benzina, a do 300 km/č stiže za 9 sekundi (VIDEO)

Oprema je vrhunska, počevši od kožnih sedišta do 10,3-inčnog tač-skrin ekrana i najsavremenijih sistema asistencije i bezbednosti. Podrazumeva se i vrhinski audio sistem. Ova serija "LC 500 2021 inspiracija" biće napravljena samo u 100 primeraka.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.