· · Komentara: 0
Bezbednost

Sigurno postavljate POGREŠNA pitanja prilikom kupovine automobila: Evo šta bi trebalo PRVO DA PROVERITE (VIDEO)

Bilo da pazarite novi ili polovni automobil jedna stvar je najvažnija a tiče se života vas i vaših najmilijih

Kada kupujete automobil, bez obzira da li se radi o novom ili polovnom vozilu šta prvo pitate, šta vas najviše interesuje?

Koliko košta, koliko troši, koja je cena registracije? Pogrešno!

Prvo što treba da pitate odnosno da proverite je koliko je taj automobil bezbedan jer u njemu vozite sebe i svoje najmilije! A svaka i najmanja sitnica, kada se radi o bezbednosti, verujte, u deliću sekunde može da bude itekako važna.

Kako proveriti koliko je automobil kojeg nameravate da kupite bezbedan? Kod kupovine novih automobila prodavac neće propustiti priliku da naglasi da automobil kojeg nudi ima "svih pet zvezdica na kreš testu". Vrlo verovatno će zaboraviti da kaže rezultate kreš testa ako automobil nije dobio maksimalan braj zvezdica.

Pročitajte još: Ako se ne održava pravilno može izazvati zdravstvene probleme: Kada je pravo vreme da se klima u autu servisira?

Dakle, najrelevantniji su rezultati kreš testa koje izvode specijalizovane agencije (U Evropi je to Euro NCAP) koje u simuliranim uslovima saobraćajnih udesa detaljno ispituju razne aspekte bezbednosti. Počevši od zaštite vozača, putnika, dece, do pešaka, biciklista!
Oni redovno, godinama unazad, testiranju sve automobile koji se pojave na tržištu. I često pooštravaju uslove, standarde koje automobi mora da ispuni da bi bio ocenjen sa maksimalnom ocenom.

Na njihovom sajtu prikazani su rezultati po kategorijama vozila. Ako je vaše vozilo starije proizvodnje jednostavno u pretraživaču na njihovom portalu unesete podatke i sve će biti lako dostupno.

Naravno, kupci polovnih vozila treba da obrate pažnju i na to da li njihova vozila imaju ispravne se sisteme koji su zaduženi za bezbednost. Najčešće nedostaju vazdušni jastuci, zatezači pojaseva i slično.

Dakle, menjajmo navike. Najvažnija je glava na ramenima, pa zato se prvo raspitaje o ocenama vašeg vozila na kreš testu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.