· · Komentara: 0
MUDROLIJE

PROZOR, mikrotalasnu ili TUŠ kabinu EFIKASNO ČISTI sitnica koju imate u KUHINJI

Otkrivamo vam tajne koje će vam olakšati život

1593611449_Depositphotos_40322777_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto

Čišćenje

Prozore, vrata na mikrotalasnoj peći, tuš-kabinu i druge staklene površine možete efikasno da očistite uz pomoć čaja iz filter-kesica.

Pročitajte još: Pogledajte TRIK kako da vam INSEKTI ne upadaju u piće dok se odmarate u bašti

Kesicu čaja stavite u šoljicu prokuvane vode, pa kad se ohladi, natopite papirni ubrus u čaj i prebrišite željenu površinu. Ostavite staklo da se osuši. Ukoliko vam se učini da ima mrlja, ne brinite se, ubrzo će nestati. Domaćice koje su isprobale ovaj trik kažu da je najefikasniji crni čaj u kesicama zbog taninske kiseline koju sadrži.

Kamenac je uporan Foto: Depozitfoto
Najefikasniji je crni čak u kesicama.

Baterija telefona

Stručnjaci smatraju da mobilni telefon ne treba da bude napunjen 100 odsto, već delimično kako bi se usporilo pražnjenje baterije, čiji je rok trajanja u proseku godinu i po dana. Idealno bi bilo da je napunite između 25 i 85 odsto. Nije dobro ni ako je potpuno prazna, ali ako se napuni do kraja što pre je izvucite iz struje.

Pročitajte još: Svi je IMAMO u kuhinji: NAMIRNICA koja TOPI MASTI i dovodi do VITKOG STRUKA

Da biste usporili pražnjenje baterije isključite sa mobilnog telefona aplikacije i obaveštenja koja ne koristite.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.