· · Komentara: 0
GRČKA

OTKRIVAMO: Posle zatvaranja grčke granice - DRAMA! Šta će biti sa srpskim turistima koji su već TAMO?!

Zatvaranjem granice za srpske turiste i zvanično je završena sezonu za naše turiste na Egejskom moru.

1593950302_skjatossplasa.jpg
Grčke laže će ostati prazne Foto: A. M.

Svake nedelje ista drama: Grci donose odluku koja šokira srpske turiste i vlasnike turističkih agencija ostavlja otvorenih ustiju.

Pročitajte još: Kako se vraćaju kući SRPSKI TURISTI koji su otišli na odmor u Grčku, a POZITIVNI su na koronu? Evo ODGOVORA

Najpopularnija plaža na Skjatosu je poluprazna

Pune tri nedelje traje agonija srpskih turista koji žele da letuju u Grčkoj, a počela je 15. juna o čemu možete pročitati OVDE. Srpski turisti su sredinom juna bukvalno "probili" granicu kako bi stigli do Egejskog mora i grčki domaćini su ih dočekali raširenih ruku i sa popustima, a više detalja pročitajte OVDE.

Turisti u Grčkoj mogu da završe letovanje.

Pre samo pet dana prvi čarter sa srpskim turistima sleteo je na Skijatos (detaljan izveštaj pročitajte OVDE), a grčka vlada je ponovo, u nedelju popodne donela odluku kojom potpuno zabranjuje našim državljanima ulazak u njihovu zemlju.

- Turisti koji su u Grčkoj mogu da ostanu i završe letovanje kako su i planirali, a vratiće se kući prema planu koji će im saopštiti vodič - kaže Aleksandar Seničić, direktor JUTA.

Grčka letovališta su prazna, jer gostiju iz EU nema Foto: A.M.

Italija, Španija...
Dozvoljen je ulazak u ove zemlje, ali turisti moraju da provedu 14 dana u samoizolaciji. Test je obavezan.

Ostali ne treba da kreću na put, a oni koji su već uplatili treba da se dogovore sa agencijom o daljim planovima i mogućnostima.

Grčki hotelijeri će zadržati novac.

Međutim, više je nego sigurno da grčki hotelijeri neće vratiti novac našim agencijama. Postoji nekoliko mogućih scenarija:

  1. Aranžmani će moći da se iskoriste u narednom periodu, od trenutka kada Grčka ponovo otvoriti granice.
  2. Ukoliko Bugarska i Turska ne zatvore granice za srpske turiste, sezona će se tamo nastaviti i naši turisti će moći da letuju u ovim zemljama.
  3. Agencije će se zatvoriti na godinu dana i sve će se prebaciti na 2021. godinu.

Pročitajte još: Dragica je pronašla SEDAM najskrivenijih uglova SRBIJE na kojima se morate slikati (Foto)

Zanimljivo je da su grčka letovališta prazna, a svi hotelijeri su uvereni da je ova odluka doneta pod pritiskom Brisela.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.