· · Komentara: 0
KORISNI SAVETI

Da li ste znali da na HELANKE i MAJICU ZA TRENING ne smete stavljati OMEKŠIVAČ tokom pranja?

Deterdžent se stavlja u izrazito malim količinama, a svu odeću za trening morate prati sa unutrašnje strane i to na malim temperaturama zbog elastina koje sadrže u sebi

pranje-vesa.jpg
Foto: Pixabay

Pranje veša zahteva jednostavno selektovanje prema boji, pranje sa unutrašnje strane i odabir omiljenog deterdženta i omekšivača. Ipak, posebna "pravila" važe za sportsku odeću, koja sadrži dosta elastina.

Pročitajte još: Otac zamolio učiteljicu da ispravno izgovara IME njegove ĆERKE - Dobio je HITAN poziv u školu

Prva greška pri pranju sportske odeće je stavljanje previše deterdženta.

Česta je zabluda da će upotreba više deterdženta bolje oprati odeću. Zapravo je suprotno. Upotreba previše deterdženta stvoriće višak sapuna, koji će samo zarobiti prljavštinu, bakterije i mirise, umesto da ih uklanja. 

Pročitajte još: Ne kontrolišete šta dete radi na internetu? Posle ovog teksta ćete početi

 

Odeća za trening i druge aktivnosti obično se izrađuje od sintetičkih materijala koji dobro deluju na zaštitu od znoja i održavaju nas "hladnima" tokom vežbanja. Omekšivač tkanine ne reaguje dobro na te materijale.

Omekšivači tkanine deluju tako što na našoj odeći ostavljaju voštani premaz, kako bi odeća bila mekša. Kada to ostane na sportskoj odjeći, to sprečava njenu sposobnost da zaštiti od znoja.

Pročitajte još: Ukoliko vam dete ima manje od 3 godine, a dajete mu čips, ostaće TRAJNE POSLEDICE 

Kako biste to izbegli, u potpunosti preskočite omekšivač tkanine ili se odlučite za prirodnu alternativu - sipajte pola šoljice belog sirćeta u fioku mašine za pranje veša tiokom poslednjeg ciklusa ispiranja. 

Kada je reč o temperaturi ciklusa pranja, odeću za trening koja sadrži elastin morate prati na niskim temperaturama. Toplota može oštetiti elastičnost naše odeće, a uprkos tome što odeća za trening može biti jako prljava treba je prati na niskim temperaturama.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.