· · Komentara: 0
ZANIMLJIVOSTI

Kad su krenule NESVESTICE Državna agencija mu je rekla da ih više ne zove - zato se preselio u ŠUMU

Prvi simptomi pojavili se kada je krenula da se koristi "vaj-faj" tehnologija

Depositphotos_221328824_s-2019.jpg
Foto: Depozit foto

Fil Inkli živi u napuštenom kombiju, duboko u šumi u Hempširu u Engleskoj. Hranu sprema na otvorenoj vatri. Kad želi nekom da se javi, on pređe desetak kilometara biciklom, do najbliže telefonske govornice. Ako je neispravna, vozi se kilometrima do sledeće. Ima i laptop računar, koji retko i na kratko uključuje. Modem za vezu sa internetom prilično je udaljen od kombija, zatvoren u kutiji, na bezbednoj razdaljini. Uglavnom ne radi.

Pročitajte još: Ruska carica Katarina bila je najveća zavodnica, a objavljujemo 10 TAJNI kojima je negovala LEPOTU 

Za život u divljini odlučio se zato što mu „normalan život“ nedostaje. Inkli je u bekstvu, ali od savremene tehnologije. Boluje od „elektromagnetne hipersenzitivnosti“, zdravstvenog problema koji lekari ne priznaju, nemaju ni lek niti pokušavaju da ga pronađu. NJegov organizam ne podnosi zračenja bez kojih je život savremenog čoveka nezamisliv: mobilnih telefona i svih bežičnih uređaja, pa čak i nekih izvora svetla koji zrače.

Inkli boluje od savremene tehnologije

Sve je počelo kao glavobolja i bol u grudima, a nastavilo se krvarenjem iz nosa, šumom u ušima, jakim grčevima i gubljenjem svesti. U svojoj ispovesti za britanske medije, Inkli je objasnio da je prve simptome dobio kada se pojavila „vaj-faj“ tehnologija. Po zanimanju bio „tonac“ (majstor zvuka) i znao je dosta o računarima, redovno ih je popravljao za rođake i prijatelje. Nakon jednog dana rada pod vaj-faj zračenjem, osećao je užasan pritisak u slepoočnicama i grudobolju. To je prošlo i bio je miran sve dok nije uzeo nov bežični telefon svog oca, da ga podesi. Identični simptomi su se odmah vratili.

Kad su krenule nesvestice i grčevi, uputio se lekaru koji ga je uveravao da mu sigurno ne smetaju zračenja, jer je to nemoguće. Obratio se i Državnoj agenciji za zaštitu zdravlja, a oni su mu odgovorili automatskom porukom u kojoj ga mole – da ih više ne zove.

Lekari mu nisu verovali da mu smetaju zračenja

Svetska zdravstvena organizacija (SZO), industrija mobilne telefonije i veliki broj naučnika odlučno su demantovali da ova zračenja imaju ikakve veze sa zdravljem. Ipak, nekoliko retkih naučnika i sve veći broj „preosetljivih“ tvrde da ova istraživanja nisu poštena. Čuje se i da su istraživači pod pritiskom političara i moćne industrije, zbog gubitaka koje bi imali ako se otkrije makar i najslabija veza između mobilnih telefona i zdravlja.

U to veruje i profesor Endrju Marino sa Državnog univerziteta u Luizijani, koji tvrdi da je otkrio da su mobilni telefoni štetni. Dr Marino podseća da sva istraživanja koja dokazuju da je zračenje bezopasno za sponzore imaju kompanije kao što su Telenor ili NetCom. Podsetimo se samo da je duvanska industrija uspela da krije štetnost cigareta čitave četiri decenije.

Pročitajte još: Edison je ukrao patent i rekao: Tesla, vi ne razumete američki smisao za humor!

„Ti se mučiš“, kaže Inkli, „a svi veruju da je to samo u tvojoj glavi“. Ali je on svestan da, čim se skloni od zračenja, svi problemi nestaju. U svom kombiju u šumi, on je sasvim dobro.

Pročitajte još: Eusapija je vezanih ruku pomerala stvari, svirala na instrumentima koji su lebdeli oko nje, a do smrti je pratila NEPRAVDA

Teši ga i to što nije jedini. Prošle godine, nekoliko američkih porodica se preselilo u Grin Benk u Zapadnoj Virdžiniji, u oblast u kojoj je „bežični prenos“ zabranjen da ne smeta tamošnjoj radio-astronomskoj opservatoriji. Najslavniji slučaj je svakako Gro Harlem Brundtland, doktorka po profesiji, koja je svojevremeno bila premijer Norveške i generalna direktorka SZO. Dr Brundtland je pokrenula priču o štetnosti ovih zračenja još 2002. Godine, kada je izjavila da je preosetljiva na radio-talase svog mobilnog telefona. Optužena je za izazivanje panike, a ubrzo je napustila posao u SZO (ili je oterana), a u poslednje vreme se ne oglašava. Da ne kažemo: „mobilni joj je nedostupan“...

U današnje vreme, sve je teže znati – od čega te zapravo boli glava...

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.