· · Коментара: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

Кад су кренуле НЕСВЕСТИЦЕ Државна агенција му је рекла да их више не зове - зато се преселио у ШУМУ

Први симптоми појавили се када је кренула да се користи "вај-фај" технологија

Depositphotos_221328824_s-2019.jpg
Фото: Депозит фото

Фил Инкли живи у напуштеном комбију, дубоко у шуми у Хемпширу у Енглеској. Храну спрема на отвореној ватри. Кад жели неком да се јави, он пређе десетак километара бициклом, до најближе телефонске говорнице. Ако је неисправна, вози се километрима до следеће. Има и лаптоп рачунар, који ретко и на кратко укључује. Модем за везу са интернетом прилично је удаљен од комбија, затворен у кутији, на безбедној раздаљини. Углавном не ради.

Прочитајте још: Руска царица Катарина била је највећа зaводница, а објављујемо 10 ТАЈНИ којима је неговала ЛЕПОТУ 

За живот у дивљини одлучио се зато што му „нормалан живот“ недостаје. Инкли је у бекству, али од савремене технологије. Болује од „електромагнетне хиперсензитивности“, здравственог проблема који лекари не признају, немају ни лек нити покушавају да га пронађу. Његов организам не подноси зрачења без којих је живот савременог човека незамислив: мобилних телефона и свих бежичних уређаја, па чак и неких извора светла који зраче.

Инкли болује од савремене технологије

Све је почело као главобоља и бол у грудима, а наставило се крварењем из носа, шумом у ушима, јаким грчевима и губљењем свести. У својој исповести за британске медије, Инкли је објаснио да је прве симптоме добио када се појавила „вај-фај“ технологија. По занимању био „тонац“ (мајстор звука) и знао је доста о рачунарима, редовно их је поправљао за рођаке и пријатеље. Након једног дана рада под вај-фај зрачењем, осећао је ужасан притисак у слепоочницама и грудобољу. То је прошло и био је миран све док није узео нов бежични телефон свог оца, да га подеси. Идентични симптоми су се одмах вратили.

Кад су кренуле несвестице и грчеви, упутио се лекару који га је уверавао да му сигурно не сметају зрачења, јер је то немогуће. Обратио се и Државној агенцији за заштиту здравља, а они су му одговорили аутоматском поруком у којој га моле – да их више не зове.

Лекари му нису веровали да му сметају зрачења

Светска здравствена организација (СЗО), индустрија мобилне телефоније и велики број научника одлучно су демантовали да ова зрачења имају икакве везе са здрављем. Ипак, неколико ретких научника и све већи број „преосетљивих“ тврде да ова истраживања нису поштена. Чује се и да су истраживачи под притиском политичара и моћне индустрије, због губитака које би имали ако се открије макар и најслабија веза између мобилних телефона и здравља.

У то верује и професор Ендрју Марино са Државног универзитета у Луизијани, који тврди да је открио да су мобилни телефони штетни. Др Марино подсећа да сва истраживања која доказују да је зрачење безопасно за спонзоре имају компаније као што су Теленор или НетЦом. Подсетимо се само да је дуванска индустрија успела да крије штетност цигарета читаве четири деценије.

Прочитајте још: Едисон је украо патент и рекао: Тесла, ви не разумете амерички смисао за хумор!

„Ти се мучиш“, каже Инкли, „а сви верују да је то само у твојој глави“. Али је он свестан да, чим се склони од зрачења, сви проблеми нестају. У свом комбију у шуми, он је сасвим добро.

Прочитајте још: Еусапија је везаних руку померала ствари, свирала на инструментима који су лебдели око ње, а до смрти је пратила НЕПРАВДА

Теши га и то што није једини. Прошле године, неколико америчких породица се преселило у Грин Бенк у Западној Вирџинији, у област у којој је „бежични пренос“ забрањен да не смета тамошњој радио-астрономској опсерваторији. Најславнији случај је свакако Гро Харлем Брундтланд, докторка по професији, која је својевремено била премијер Норвешке и генерална директорка СЗО. Др Брундтланд је покренула причу о штетности ових зрачења још 2002. Године, када је изјавила да је преосетљива на радио-таласе свог мобилног телефона. Оптужена је за изазивање панике, а убрзо је напустила посао у СЗО (или је отерана), а у последње време се не оглашава. Да не кажемо: „мобилни јој је недоступан“...

У данашње време, све је теже знати – од чега те заправо боли глава...

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.