· · Komentara: 0
DOMAĆICA

Svi pravimo istu GREŠKU kada kupujemo MLEVENO MESO - ovo je ISPRAVNO

Čini se da ne postoji ništa jednostavnije od spremanja testenine, ali da bi imala savršen ukus kuvajte je u slanoj vodi.

1593517060_Depositphotos_56423065_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Kako posoliti testeninu

Na kilogram testenine dodajte jednu i po kašičicu soli. Možete da stavite manje ili više, po ukusu, ali imajte na umu da ćete na kraju dodati sos koji je takođe začinjen.

Pročitajte još: Nikada ne bacajte koru pomorandže, jer uz pomoć nje možete rešiti MNOGE STVARI

Foto: Piksabej

Najbolje je da stavite so tek kada voda proključa. Ukoliko je dodate u hladnu vodu, dobro je promešajte kako ne bi ostala na dnu lonca. Takođe, testenina se neće zalepiti ukoliko je kuvate u slanoj vodi, a tečnost iz nje može da posluži i kao dobar dodatak sosovima.

Vodu posolite tek kada proključa.

Pravilno čuvanje namirnica

Namirnice mogu da ostanu sveže i nekoliko nedelja ukoliko ih čuvamo na odgovarajućoj temperaturi u frižideru. Idealna temperatura u frižideru je između 1,7 i 3,3 stepena, čime se usporava razvoj bakterija.

Ona iznad preporučene granice može biti previsoka za održavanje namirnica i tako može prouzrokovati razne probleme. Povremeno proverite temperaturu u frižideru, naročito u letnjem periodu, kada su pojedine namirnice posebno osetljive na toplotu.

Proveravajte temperaturu Foto: Depozitfoto
Redovno proveravajte temperaturu frižidera.

Mleveno meso

Mada mnoge domaćice za spremanje obroka od mesa često koriste mlevenu junetinu, ona nije uvek dobar izbor, tvrde kulinarski stručnjaci. Zbog specifičnog sastava, ne preporučuje se u hamburgerima i salatama, ali je idealna za mnoge sosove.

Pakovanu junetinu iz marketa je žilava.

Pakovanu junetinu koja se kupuje u marketima ne bi trebalo koristiti za hamburgere, jer je uglavnom suva i žilava. Bolje je da kupite komad mesa koji sami odaberete, a zatim da ga mesar samelje pred vama.

Pročitajte još: Kada pročitate šta se nalazi na dasci za sečenje i varjači, ODMAH ĆETE IH BACITI

Ponekad se i u salate dodaje mlevena junetina, ali kuvari savetuju da to treba izbegavati, jer kada se meso ohladi i stvrdne, ispustiće tečnost i to će pokvariti ukus.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.