· · Komentara: 0
PČELE

Tri nedelje, dva puta dnevno, idite do pčelinjaka i udišite vazduh 20 minuta - postoji dobar razlog za to

Udisanje vazduha 200 metara u prečniku daleko od pčelinaka, deluje na alergijska oboljenja, bolesti povezane sa ozračenjem, intoksikacijom i drugim ekološkim zagađenjima

depositphotos_70483591-stock-photo-bee-hives-on-lavender-fields.jpg
Foto: Depozit

Da li ste znali da eterična ulja propolisa, meda i voska, matičnog mleča i aromatične materije perge, koji se oslobađaju iz košnice, dezinfikuju vazduh oko pčelinjaka u prečniku od 200 metara.

Pročitajte još: Jeste li čuli za krkovinu? Raste pored reke i može čoveku zauvek da reguliše PROBAVU

Ovako stvorena mikroklima poboljšava stanje bolesnih, povećava apetit, poboljšava san i raspoloženje. Stimuliše organe za disanje i varenje, kardiovaskularni i nervni sistem, a povećava i imunitet organizma kao i radnu sposobnost, navode stručnjaci koji se bave apiterapijom.

Foto: Depozit

Inhalacija vazduhom iz košnice deluje i na alergijska oboljenja, bolesti povezane sa ozračenjem, intoksikacijom i drugim ekološkim zagađenjima.

Da bi se osetilo poboljšanje, trebalo bi svakodnevo dva puta, biti što bliže pčelinjaku i udisati vazduh od 15 do 20 minuta, bar tri nedelje.

Pročitajte još: Nikada nemojte spavati nakon obroka, jer se u vašem organizmu stvaraju OTROVI

Apiterapeuti tvrde i da su pčelinji proizvodi lek izbora za lečenje virusima oštećene jetre. Uz primenu opštih mera, dijete i mirovanja, jetra se veoma brzo regeneriše, što su pokazali rezultati lečenih pacijenata. NJihova delotvornost se pokazala i u regeneraciji alkoholom oštećene jetre i pankreasa. Kao pomoćna lekovita sredstva uspešni su i u lečenju stresa, anksioznosti, depresije, nesanice. Čak i u lečenju lakših i srednje teških oblika psorijaze, pčelinji proizvodi u paketu sa drugim medicinskim procedurama dovode do izlečenja.  
 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.