· · Komentara: 0
ALTERNATIVA

"Čini da leukemija bude blaža od običnog gripa": Čemu sve pribegavaju pacijenti oboleli od raka

Jedan prodavac tvrdi da vitamin C u obliku soli zaustavlja karcinom, a drugi da konoplja leči multiplu sklerozu

ALTENARTIVAN-MEDICINA-3.jpg

Vitamini koji leče leukemiju i neurološke bolesti, čudotvorne žvake za bolju potenciju, babin zub i mast od jazavca za lečenje reume, samo su neki od proizvoda koje trgovci prodaju kao lekovite. Na granici legalnog, mnogima su ovakvi proizvodi "slamka spasa" u pokušaju lečenja najtežih bolesti, dok s druge strane, pacijenti koji su na svojoj koži osetili štetno dejstvo sumnjivih preparata, nisu nikakva retkost.

Pročitajte još: Ukoliko imate problem sa bubrezima, KOPRIVA je rešenje! Svima je dostupna, a EVO RECEPATA

Među velikim brojem sintetičkih lekova i preparata iz kućne radinosti, teško je znati koji proizvod je zaista delotvoran, koji je "šećerna vodica", a koji može da izazove ozbiljne zdravstvene posledice.

- Najčešće nas zovu pacijenti koji su od klasične medicine dobili sve što ona nudi, ali ništa im nije pomoglo - kaže jedan od prodavaca alternativnih proizvoda za "Novosti" - Ima slučajeva u kojima pacijneti odbiju uzimanje terapije koja se koristi u klasičnoj medicini i krenu sami da traže rešenje.

Vraća izgubljene delove tkiva
Najbolji lek za lečenje gangrene je "zamlađivač" rana, kažu prodavci.- Lek čijom primenom rane sigurno zarastaju veoma brzo, tako što se vraćaju izgubljeni delovi tkiva. Deluje i kod osoba koje boluju od dijabetesa - piše u oglasu uz broj telefona.

Lekovi i preparati alternativne medicine koji se najčešće reklamiraju i najbolje prodaju jesu oni za gubitak kilograma, poboljšanje erektivne funkcije i sve češće, lečenje karcinoma.

Pročitajte još: Reumu možete da ublažite bez lekova: Sastojke za prirodne recepte imamo KOD KUĆE, a evo kako da ih napravite

- Vitamin C koji se koristi u obliku soli i ima dovoljne količine natrijum-askorbata, čini da leukemija bude blaža od običnog gripa - tvrdi se u jednom od brojnih oglasa. - Ovaj proizvod koji pomaže kod raka probavnog trakta, direktno ulazi u ćelije raka i ubija ih, može da se naruči po ceni od samo 999 dinara.

Velike polemike među stručanjacima izaziva korišćenje medicinskog petroleja, koji do naših krajeva najčešće stiže iz Mađarske i Albanije. U pojedinim zemaljama Evrope, kapsule petroleja mogu legalno da se kupe u apotekama i koriste se za lečenje raka i mnogih drugih bolesti.

- Samo 100 odsto prečišćeni petrolej, odnosno kerozin, jeste bezopasan i lekovit - kaže prodavac ovog proizvoda. - Može da se prepozna po tome što se vizuelno ne razlikuje od vode. Cena originalnog, prirodno rafinisanog petroleja iz albanskog izvora je oko 150 evra po litru.

Pročitajte još: Zašto bebe treba da nose ćilibar? Žuto baltičko sunce na ogrlici štiti od bolesti

Ponude u kojima se trguje proizvodima za bolju seksulanu moć i povećanje grudi, gotovo da se ne mogu izbrojati. Među njima su kafa za seksualnu stimulaciju, šejk od papaje, turski med i "babin zub".Sirupi, čajevi i kreme naročito su popularni.

- Potrebno je izbegavati svakodnevno korišćenje nepotrebnih hemijskih tableta i lekova, jer nemaju nikakvo dejstvo - tvrde prodavci. - Žvakaći preparat za potenciju je proizvod prijatnog ukusa ananasa i mentola, ima mnogo jači efekat. Najprodavaniji preparat je krema za popunjavanje grudi, čiji aktivni sastojci nemaju nikakvih neželjenih dejstava. 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.