· · Komentara: 0
MAGIJA

Iluzionista je živeo sa lavovima, preživeo napad TIGRA i umro od VIRUSA

Čuveni iluzionisti Zigfrid i Roj i danas izazivaju pažnju, a posle čitavog života provedenog sa krvoločnim životinjama jedan je umro od kovida 19

Čuveni iluzionista Roj, koji je sa Zigfridom nastupao sa belim tigrovima i doprineo svetskoj slavi Las Vegasa, preminuo je 8. maja od kovida 19.

Zigfrid i Roj Foto: Youtube/ screenshot Entertenment Tonight

Pročitajte još: Ova putovanja treba planirati GODINU DANA unapred, zato ATLAS u ruke i počnite!

Dvojac Zigfrid i Roj, kao i njihov nastup sa belim lavovima i tigrovima, sinonim je za Las Vegas. NJih dvojica su od sedamdesetih godina, kada su se iz Nemačke doselili u SAD nastupali u čuvenom hotelu "Miraž".

Ovaj hotel je 1990. godine potpisao i ekskluzivan ugovor prema kojem su Zigfrid i Roj trebal da nastupaju šest puta nedeljno, 44 sedmica godišnje. Ovih 5.000 nastupa doneli su "Miražu" prihod od milijardu dolara, ali i svetsku slavu.

Najviše tigrova u SAD
Zigfrid i Roj su bili veliki donatori i zaštitnici tigrova. Danas u SAD živi oko 5.000 tigrova u zatičeništvu, što je 2.000 više nego u čitavom svetu!
Nastupali su šest puta nedeljno sa 20 zveri na sceni.

Zigfrid i Roj su oduvek izazivali kontraverzu, pre svega zbog nastupa sa divljim zverima. NJihov šou je bio prepun šljokica, vizuelnih i zvučnih efekata, pa se za glamurozne iluzioniste karta kupovala mesecima unapred. Gledalo ga je 10 miliona ljudi, a u svakom nastupu učestvovalo je po najmanje 20 divljih životinja.

Pročitajte još: Pesma "My Way" je tri puta UKRADENA, a poslednji put je to uradio Frenk Sinatra i napravio hit

Kobna noć Foto: Youtube/ screenshot Entertenment Tonight

Kobnog 3. oktobra 2003. godine Roj je ostao sam na sceni kada ga je napao tigar Montenore. Do danas se vode polemike kako je do napada došlo, a većina se slaže da je tigra iritirao neki zvuk iz publike.

Tigra je iritirao neki zvuk iz publike i napao je Roja za vrat.

Roj je tada imao 59 godina i tokom napada izgubio dosta krvi, lekari su mu spasli život. Nažalost, ubrzo je doživeo šlog i njihov nastup je prekinut. Roj se oporavio i sa Zigfridom se posvetio spašavaju i odgajanju ugroženih životinja i u tome su uspeli.

Pročitajte još: Zapamtite ovo ime: AVKVAFINA - nova ZVEZDA koja će vas zasmejavati godinama

Obojica, Zigfrid i Roj su bili pozitivni na kovid 19. Međutim, Roj (75) je ubrzo završio u bolnici i preminuo je.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.