· · Komentara: 1
lepota

Proglašena je za NAJLEPŠU plemkinju svih vremena, a nije ni Kejt Midlton, ni Megan Markl (FOTO)

Najvoljenija princeza, princeza Dajana, smatra se najlepšom plemkinjom svih vremena jer se njeno lice najviše poklapa s grčkom "zlatnom razmerom".

1594815038_Depositphotos_11216371_s-2019-1-.jpg
Foto:Deposit

To tvrdi londonski plastični hirurg Džulijan de Silva, koji je upoređujući lica poznatih plemkinja s tim grčkim merama došao do zaključka da je Dajana bila najlepša.

"Zlatna razmera" nastala je u antičkoj Grčkoj, kojom se utvrđuje fizičko savršenstvo, a sve zavisi od razmera i simetrija crta lica.

Pročitajte još: Ko je Natalija, iz "Dana sa Natalijom" sa radija "Novosti"? Ume da PROGNOZIRA nešto što niko drugi ne zna! (FOTO)

Tu matematičku formulu koristio je Leonardo da Vinči u izradi svog poznatog dela Vitruvijevog čoveka. Kasnije su uvojili brojni naučnici i time određivali savršenstvo lepote.

Dajana je bila najlepša, a posle nje su  jordanska kraljica Ranija i pokojna Grejs Keli od Monaka. Dajanine snaje Megan Markl i Kejt Midlton su na četvrtom i petom mestu.

Foto: Piksabej

- Dajana, Megan i Kejt sve su vrlo lepe žene. Ali kad se njihova lica uporede s grčkim merama, Dajana se penje na vrh - rekao je Da Silva za Dejli Mejl.

Pročitajte još: Savet za SREĆAN BRAK po rečima Harisona Forda

Istakao  je da je Dajana postigla najviši broj bodova zbog oblika svog lica, širine nosa, područja oko obrva i čela.

- Najgore su prošle njena brada i usne. Usne su joj tanke i lošeg oblika, a brada joj je manje klasičnog oblika nego kod drugih žena - rekao je.

Najlepša živa plemkinja je princeza Ranija.  Veliki broj bodova doneli su joj brada i usne. Bodove je pak izgubila na nosu i području oko obrva.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.