· · Komentara: 0
TRADICIJA

Leči grlo i zubobolju, rasteruje viruse, pročitajte DEVET ruskih recepta od VOTKE

Osim za mućaknje u koktelima i pijuckanje u hladnim zimskim noćima, votka ima i ekovita svojstva, tvrde poznavaoci ovog u Rusiji veova popurnog alkoholnog pića. Bogat deo istorije ovog pića odnosi se na njegovu upotrebu u medicinske svrhe.

Depositphotos_9642423_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Bogat deo istorije ovog pića odnosi se na njegovu upotrebu u zdravstvene svrhe.Prava votka je uvek od pšeničnog žita, a njena proizvodnja je izuzetno delikatan proces. Zanimljivo je da mnogi misle da znaju kako se pravi votka, ali nije tako.

Pročitajte još: Ruski naučnici došli do neverovatnog otkrića: Uz pomoć PČELA rešite se reumatskog bola zauvek

Neobičnu sposobnost Rusa da popiju veliku količinu votke mnogi objašnjavaju posebnšću ruskog organizma. Međutim, Rusi kažu da ta sposobnost nema nikakve veze sa biologijom, nego je povezana sa ruskom tradicijom.

Votka, beli luk i slanina Foto: Piksu

Rusi ni sami sa sigurnošću ne mogu da kažu kada je votka prodrla u Rusiju, ni kada je postala toliko popularna. Votka je bila jeftin proizvod, tako da se na njoj lako moglo zaraditi.

Carica Jelisaveta je poboljšala kvalitet pića.

Još je carica Jelisaveta u 18. veku izdala ukaz kojim se samo plemićima dozvoljava da prave i prodaju ovo piće. Time je kvalitet votke poboljšan. Međutim, aristokrate nisu dugo uživale u ovim privilegijama. Pred početak Prvog svetskog rata taj monopol je bio veliki izvor novca u vlasništvu ruske države.

Virusne infekcije

Za lečenje disajnih puteva i virusnih infekcija grla i bronhija preporučuju se obloge od votke i ljute crvene paprike i karanfilića. Obloge treba stavljati tokom 3-4 dana trajanja bolesti.

Reumatski problemi

U slučaju artritisa, artroze i osteoporoze preporučljivo je koristiti obloge od votke i izrendanog divljeg kestena. Ista tinktura pomaže i kod proširenih vena. Takođe, preporučuje se konzumacija napitka napravljenog od 40 grama krupno nasečenog belog luka i 100 mililitara votke.

Protiv zubobolje

U slučaju zubobolje votka može da posluži kao prva pomoć. Ispiranje usne duplje votkom olakšava bolove i ublažava upalni proces.

Stomačna votka
Takozvana „stomačna votka" pravi se tako što se u votku potope kore od pomorandže. Poželjno bi bilo da kore budu neprskane ili veoma dobro oprane. Pije se po jedna čašica dnevno, pre jela.

Sjaj kose

Za sjajnu i zdraviju kosu, dodajte čašicu votke u pakovanje šampona, a protiv peruti i suve kožu temena pomešajte šolju votke sa dve kašike ruzmarina i pustite da odstoji dva dana. Procedite i koristite nakon šamponiranja ili utrljajte u teme bez ispiranja.

Štitna žlezda

Samleti desetak borovih šišarki, sipati u teglu i preliti votkom do vrha, pokriti i ostaviti da odstoji deset dana. Procediti i piti po pet kapi ri puta dnevno, totok tri nedelje.

Upala grla
Oblog od votke pomaže efikasno kod upale grla. Na pamučnu tkaninu sipati malo votke i uviti grlo, a preko umotati vuneni šal. Postopak ponoviti svaki put kada se obloga osuši.

Ublažavanje bolova

Napuniti teglu cvetovima lavande, a zatim nasuti votku do vrha, čvrsto zatvoriti i ostavite na sunčanom mestu tri dana. Posle toga procediti i masirati bolna mesta.

Pročitajte još: U carskoj Rusiji važio je za IZUZETAN LEK, a izlečio je Čehova i Tolstoja - sada ga možete spremiti sami kod kuće

Imunološki sistem

Komade cvekle preliti votkom, dobro zatvoriti teglu i ostaviti da odstoji na toplom mestu dve nedelje uz svakodnevno mućkanje. Procediti i piti svakog dana pre jela po jednu čašicu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.