· · Коментара: 0
ТРАДИЦИЈА

Лечи грло и зубобољу, растерује вирусе, прочитајте ДЕВЕТ руских рецепта од ВОТКЕ

Осим за мућакње у коктелима и пијуцкање у хладним зимским ноћима, вотка има и ековита својства, тврде познаваоци овог у Русији веова попурног алкохолног пића. Богат део историје овог пића односи се на његову употребу у медицинске сврхе.

Depositphotos_9642423_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Богат део историје овог пића односи се на његову употребу у здравствене сврхе.Права вотка је увек од пшеничног жита, а њена производња је изузетно деликатан процес. Занимљиво је да многи мисле да знају како се прави вотка, али није тако.

Прочитајте још: Руски научници дошли до невероватног открића: Уз помоћ ПЧЕЛА решите се реуматског бола заувек

Необичну способност Руса да попију велику количину вотке многи објашњавају посебншћу руског организма. Међутим, Руси кажу да та способност нема никакве везе са биологијом, него је повезана са руском традицијом.

Вотка, бели лук и сланина Фото: Пиксу

Руси ни сами са сигурношћу не могу да кажу када је вотка продрла у Русију, ни када је постала толико популарна. Вотка је била јефтин производ, тако да се на њој лако могло зарадити.

Царица Јелисавета је побољшала квалитет пића.

Још је царица Јелисавета у 18. веку издала указ којим се само племићима дозвољава да праве и продају ово пиће. Тиме је квалитет вотке побољшан. Међутим, аристократе нису дуго уживале у овим привилегијама. Пред почетак Првог светског рата тај монопол је био велики извор новца у власништву руске државе.

Вирусне инфекције

За лечење дисајних путева и вирусних инфекција грла и бронхија препоручују се облоге од вотке и љуте црвене паприке и каранфилића. Облоге треба стављати током 3-4 дана трајања болести.

Реуматски проблеми

У случају артритиса, артрозе и остеопорозе препоручљиво је користити облоге од вотке и изренданог дивљег кестена. Иста тинктура помаже и код проширених вена. Такође, препоручује се конзумација напитка направљеног од 40 грама крупно насеченог белог лука и 100 милилитара вотке.

Против зубобоље

У случају зубобоље вотка може да послужи као прва помоћ. Испирање усне дупље вотком олакшава болове и ублажава упални процес.

Стомачна вотка
Такозвана „стомачна вотка" прави се тако што се у вотку потопе коре од поморанџе. Пожељно би било да коре буду непрскане или веома добро опране. Пије се по једна чашица дневно, пре јела.

Сјај косе

За сјајну и здравију косу, додајте чашицу вотке у паковање шампона, а против перути и суве кожу темена помешајте шољу вотке са две кашике рузмарина и пустите да одстоји два дана. Процедите и користите након шампонирања или утрљајте у теме без испирања.

Штитна жлезда

Самлети десетак борових шишарки, сипати у теглу и прелити вотком до врха, покрити и оставити да одстоји десет дана. Процедити и пити по пет капи ри пута дневно, тоток три недеље.

Упала грла
Облог од вотке помаже ефикасно код упале грла. На памучну тканину сипати мало вотке и увити грло, а преко умотати вунени шал. Постопак поновити сваки пут када се облога осуши.

Ублажавање болова

Напунити теглу цветовима лаванде, а затим насути вотку до врха, чврсто затворити и оставите на сунчаном месту три дана. После тога процедити и масирати болна места.

Прочитајте још: У царској Русији важио је за ИЗУЗЕТАН ЛЕК, а излечио је Чехова и Толстоја - сада га можете спремити сами код куће

Имунолошки систем

Комаде цвекле прелити вотком, добро затворити теглу и оставити да одстоји на топлом месту две недеље уз свакодневно мућкање. Процедити и пити сваког дана пре јела по једну чашицу.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.