· · Коментара: 0
ПРАКТИЧНО

ЛЕЧИ најмање 7 болести, а ми га БАЦАМО!

Веровали или не, али кора лимуна је здравија од лимуновог сока, али је веома битно да је из органске производње

1592909720_limunada.jpg
Фото: Пиксабеј

Витамини А и Ц, калцијум, калијум и влакна у кори лимуна потпомажу рад срца, мишића, очију, нервног система и дигестивног тракта. Са друге стране, полифеноли који су нађени у кори овог цитруса имају својство јаких антиоксиданаса који се могу користити приликом лечења болести попут канцера.

Прочитајте још: ДОКАЗАНО - Убоди пчела лече разне болести, Русија признала овај вид терапије као ЗВАНИЧАН

Зато када будете следећи пут цедили лимун, сетите се свих предности које плод овог цитруса нуди. Једини је предуслов да лимун буде из органске производње.

Фото: Депозитфото

Обиље калцијума и витамина Ц помаже одржавању зуба и костију., а само 100 грама коре лимуна обезбеђује нешто више од 13 процента дневних потреба одраслог човека за калцијумом! Витамин Ц има улогу у синтези протеина колагена, који је есенцијалан за здравље лигамената, тетива, коже и хрскавица.

Не бацајте кору, искористите је!

Кора лимуна је добра за:

Лимуново уље које се добија из коре лимуна је богато д-лимоненом, антиоксидантом који се показао одличним у борби против рака дојке и дебелог црева.

Дезодоранс од лимуна
Екстракт лимунове коре представља природни дезодоранс. Направите чај од коре овог цитруса, прохладите и ватом нанесите на места која су изложена знојењу. Остатак одложите у фрижидер.

Снижава крвни притисак, као и снижавају ниво холестерола што доприноси здрављу срца.

Препоручује особама које пате од нередовне столице, желудачног чира и желудачне киселине.

Влакна имају значајну улогу у регулацији телесне тежине, али и умањењу ризика од дијабетеса.

Регулише тежину убрзава зарастање рана.

Унутар људског тела, каротеноид се преводи у витамин А, који је важан за здрав вид и смањује ризик од очних инфекција.

Благодет Фото: Пиксабеј

Екстракт лимунове коре има антибактеријско дејство, па  се потенцијално може наћи као савремени антибиотик у борби против неколико врста бактерија. Истраживања на животињама су такође показала да кора лимуна носи потенцијал у третманима за брже зарастање рана.

Прочитајте још: Пут до ЗДРАВЕ КОСЕ води преко КАКТУСА!

Поред антимикробног дејства, кора лимуна садржи једињења која доводе до сужавања пора, што је чини погодном за третирање акни. Есенцијална уља лимунове коре ће утицати на чишћење.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.