· · Коментара: 1
ЛЕЂА

Бол у врату може да доведе до МОЖДАНОГ УДАРА: Александар препоручује 7 лаких ВЕЖБИ (ФОТО)

Доктор Александар Шишоним је разрадио сопствени систем вежби које доводе у нормалу вратни део кичме и на такав начин нормализује крвни притисак

Болни врат убија више људи него онкологија - тврде руски лекари. Међутим, избећи озбиљне проблеме може се чак и без иједне таблете. Доктор Александар Шишоним је разрадио сопствени систем вежби које доводе у нормалу вратни део кичме и на такав начин нормализује крвни притисак.

Прочитајте још: Намирнице које узимамо сваког дана КОРИСТИМО ПОГРЕШНО

Главобоља, погоршање вида, хипертензија која може да проузрокује шлог: за ове и многе друге озбиљне проблеме кривац је - врат. Током живота човека пршљенови у вратном делу кичме се често измештају што доводи до тешких последица.

Прва вежба: Метроном
Пршљенови притискају крвне судове и нерве.

Због неправилног положаја пршљенова стискају се крвни судови, лимфни канали и нерви. Кроз сужене судове пролази све мања и мања количина крви.

Мозак је "гладан" и долази до хипертензије и шлога.

Мозак сигнализира срцу да нема довољно крви и кисеоника. Срце на овај "захтев" почиње да шаље у мозак дуплу дозу крви. Тако настаје хипертензија која на крају може да доведе и до можданог удара.

Друга вежба: Опруга

Да би се спречила дислокацију пршљенова и вратити кичму у исправни положај помаже систем вежби руског лекара Александра Шишонина.

Метроном

Лагано нагните главу до левог рамена. Након 30 секунди вратите главу у почетниј положај. Нагните главу до десног рамена, затим вратите у почетну позцију. Поновите пет пута. 

Све вежбе се понављају по пет пута.
Трећа вежба: Гуска

Опруга

Полако нагните главу на груди. Задржите је у овој позицији неколико секунди. Након тога "склизните" брадом напред па у овом положају лагано подигните браду горе. Поновите пет пута.

Гуска

Полако "склизните" брадом напред. У овом положају окрените главу удесно, брадом ка десном рамену.  Задржите главу у овом положају неколико секунди. Урадите исто и на другу страну. Поновите 5 пута.

Четврта вежба: Поглед

Поглед иза себе

Лагано окрените главу улево. Задржите је 30 секунди у овој позицији. Вратите главу у почетни положај па окрените удесно.  Поновите пет пута.

Вежбајте полако, без наглих покрета.
Пета вежба: Раме

Раме

Ставите длан леве руке на десно раме па окрените главу улево. Задржите се у овом положају 30 секунди. Урадите исто и на супротну страну.

у вежби "факир" подигните руке само колико можете.
Шеста вежба: Факир

Факир

Подигните руке горе и склопите дланове изнад главе. У овом положају окрените главу улево и задржите се 30 секунди у тој позицији. Вратите главу у почетни положај па окрените удесно.  Поновите пет пута.

Прочитајте још: "КРВАВИ ЕЛИКСИР" био је најскупљи и најтраженији лек на свету, а сада га користи ВЛАДИМИР ПУТИН

Седма вежба: Чапља
Браду не дижите нагло, већ споро и пажљиво, до граница.

Чапља

Седите право, ставите руке са стране. Испављене руке гурајте ка назад, а браду у исто време подигните горе. Задржите се у овом положају 30 секунди па вратите се у почетну позицију. Поновите пет пута.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.