· · Коментара: 0
НЕГА

Негујете ЛИЦЕ, а заборављате ОВАЈ ДЕО? После 40. године ћете се кајати!

Спадају у најосетљивије делове коже, а уз то, после лица, врат и деколте су најизложенији погледима.

1595059624_Depositphotos_6522826_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Често недовољно водимо рачуна о њима и сетимо се да би требало да их негујемо тек кад се појаве прве боре.

Прочитајте још: Заборавите на маскару! ПРИРОДНИМ путем до ДУГИХ и ГУСТИХ трепавица

Кожа на овој, такозваној "V" зони, веома је танка, са врло мало лојних жлезда, па самим тим не добија довољно природне масноће која би је бранила од штетних спољних утицаја и прераног старења. Такође, ту се налазе слабији мишићи од оних на лицу. Зато врат и деколте треба свакодневно правилно неговати.

Врат негујте кремом за лице Фото: Депозит
Свакодневно негујте врат и деколте кремом који користите за лице.

Што је најважније, то вам неће одузети много времена, нити ће узроковати куповину нових козметичких препарата, а резултати ће бити и те како видљиви.

Уместо туша користите коцкице леда.

Исте производе које користите за негу лица, свакодневно, али у дебљем слоју, умасирајте и на "V зону", лаганим покретима према горе, од почетка врата, у пределу кључне кости, ка бради (супротно гравитацији). Потом намажите деколте, покретима који, на попрсју, иду од средине грудног коша ка споља. Благо масирајте десном руком леву страну, и обрнуто, не заборавите подручје испод пазуха.

Врат је важан као и лице Фото: Депозитфото

На овај начин побољшаћете циркулацију и прокрвљеност ткива жељеног дела тела. Било би пожељно и да, једном недељно, очистите кожу пилингом и благо је измасирате. Добар ефекат постиже се и свакодневним туширањем тог подручја хладном водом, у смеру казаљке на сату. Уместо туша можете употребити и коцке леда (по две у сваком "кружењу", током три минута), што ће вам нарочито пријати у овим топлим месецима.

Направите једноставну маску  од јогурта.

Маска веома годи кожи вашег деколтеа и врата, а било би добро да је наносите једном недељно. Одличан ефекат се постиже "домаћим" које можете направити за трен ока.

Прочитајте још: Испоштујте 7 КОРАКА до савршеног лица као МОДНЕ ИКОНЕ

Попут маске од 2 дл јогурта, 2 јајета и неколико капи витамина Е, која ће допринети томе да вам кожа дуго буде баршунаста и сјајна. Боре ће "обрисати" маска са алгом спирулином.

Помешајте по кашику ове алге у праху, павлаке, ољуштене и изблендиране тиквице и кинеског купуса. Добро промешајте, да бисте добили хомогену смесу, нанесите на чису "V зону", оставите да делује 20 минута, па исперите млаком водом. Маслиново и есенцијална уља такође су добар избор, јер кожу чине еластичнијом.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.