· · Коментара: 0
нега

КОЖА, КОСА И НОКТИ: Ово уље делује на СВЕ - једноставно коришћење и БРЗ ефекат

РИцинусово уље има велику употребу у козметици због велике количине витамина Е и рицинолеичне киселине. Због својих хидрантних својстава идеално је средство за његу суве коже, коже склоне инфекцијама и за његу косе.

1594978817_Depositphotos_282941974_s-2019.jpg
Фото:Депосит

Рицинусово уље за кожу

Рицинусово уље је пожељно средство за хидратацију коже јер због своје мале молекуларне тежине лако продире у поре коже и корен косе (за разлику од већине уља за његу који не продиру дубоко у кожу и делују површински, уље рицинуса дубински негује кожу и косу).

Витамин Е делује на гљивична обољења коже!

 

Рицинусово уље одлично је дезинфекционо средство за мање повреде коже (огреботине, убоде, посекотине…).

Прочитајте још: Лагана летња пословна гардероба коју ћете ОБОЖАВАТИ! ОВЕ комаде морате имати у свом ормару

Директним наношењем на отворену рану делује антимикробно те умањује свраби бол.

Такође, може се користити као природни одстрањивач шминке (за разлику од хемијских одстрањивача, осим што не садржи никакве иритирајуће и штетне супстанце за кожу, уједно и негује кожу лица). Због његове густоће, за скидање шминке најбоље га је користити у комбинацији с јојобиним или бадемовим уљем.

Прочитајте још: Удобно и модерно: Ово је НАЈПОПУЛАРНИЈИ МОДЕЛ сандала овог лета

Потребно је имати на уму да рицинусово уље потиче раст длака, стога га опрезно користите на подручјима на којима не бисте хтели раст нежељених длачица.

Природни одстрањивач шминке!

Рицинусово уље за косу

Како користити за косу?
Рицинусово уље може послужити као одличан регенератор за косу тако да га нанесете  након прања шампоном.Пре самог наношења потребно је да коса буде влажна. Рицинусово уље је веома густо тако да га је довољно нанети у мањим количинама (неколико капи). Уље нанесите на врхове косе и највише до половине дужине, али немојте на теме.Након наношења, косу умотајте пешкиром  и оставите да одстоји неколико сати. Косу потом добро исперите.

Редовном употребом, рицинусово уље може поправити и оштећења косе изазвана хемијским путем (бојење косе, изјељивање).

Рицинусово уље за раст косе

Рицинусово уље користи се за негу косе још од времена старих Египћана када су мушкарци рицинусовим уљем масирали власиште, како би спречили и третирали ћелавост.

Прочитајте још: На пословни састанак у БЕРМУДАМА? О, да! Али, под ОВИМ УСЛОВИМА!

Рицинусово уље подстиче раст косе чак и на местима на којима коса раније није расла.

Најбоље га је умасирати у теме и потом распоредити по остатку косе све до врхова. Ово уље коси даје здрав изглед и побољшава њену густоћу, даје сјај коси и убрзава њен раст, а поред тога, оно може убрзати и раст трепавица.

Рицинусово уље за нокте

Осим здраве коже и лепе косе, рицинусово уље идеално је уље за негу ноктију јер учвршћује ломљиве нокте, убрзава њихов раст те негује кожу око ноктију.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.