· · Коментара: 1
ЗДРАВЉЕ

Ново истраживање о КОРОНИ открило УЖАСНО сазнање: Потпуно је неважно имате ли дијабетес

Истраживања су се радила у једној болници у Вухану у Кини, у којој су се налазили и пацијенти са високим нивоом шећера у крви, а који су касније умрли од корона вируса.

1594642506_person-holding-black-tube-1001897.jpg
Фото: Пиxабаy

Истраживања су показала везу између ненормално високог шећера у крви и већег ризика од смрти од упале плућа, можданог удара, срчаног удара, трауме и операције.

Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЈАПАНАЦА: Ово сви КОРИСТИМО, а смрт је за КОРОНУ! Обратите пажњу

Научници кажу да њихова открића показују да је и без дијабетеса, висок шећер у крви повезан с већим ризиком умирања од коронавируса. Препоручују се да болнице уведу скрининг за мерење нивоа глукозе у крви када се пацијенти примају са симптомима корона вируса.

Фото: Пиxабаy

Докрот Стар је рекао да ће они са вишим нивоом шећера у крви, имати и тежи облик болести. Кинески тим посматрао је ниво глукозе у крви на пријему од 24. јануара 2020. до 10. фебруара 2020. у две болнице у Вухану у Кини. Они су такође испитали демографске и клиничке податке, исходе од 28 дана, болничке компликације и тежину пнеумоније код пацијената са овим стањем. Студијом је обухваћено укупно 605 пацијената са ЦОВИД-19, укључујући 114 који су умрли у болници - са просечном старости од 59 година. Тридесет четири посто имало је једно или више основних стања, али им није дијагностикован дијабетес.

Прочитајте још: "Ово је горе од ратне зоне, лекари људе намерно заразе": Медицинска сестра открила ШОКАНТНЕ детаље из болнице (ВИДЕО)

Скоро једна трећина пацијената имала је ниво шећера у крви толико висок да би им, уколико су стално на том нивоу, био дијагностикован дијабетес типа 2. Резултати су показали да је пацијентима из групе са највишим нивоом шећера у крви 2 до 3 пута већа вероватноћа да ће умрети од оних са најнижим.

Подаци су такође показали да мушкарци са вишим нивоом шећера у крви имају 75 одсто више шансе да умру него жене са сличним нивоима.

Ови резултати показују да је наша студија обухватила и недијагностификоване дијабетичаре и не-дијабетичаре са хипергликемијом узрокованом акутним поремећајем глукозе у крви. Пацијенти са стањима која нису повезана са дијабетесом, попут тешке сепсе и трауматске повреде мозга, имају тенденцију да имају ненормално висок шећер у крви

Тим није имао податке о предузетим мерама за снижавање нивоа шећера у крви, као што су инсулин и његов утицај. Лекари већ тестирају ниво шећера на таквим пацијентима, па ни то није ново. Могући механизми за овај повећани морталитет укључују промене у начину на који се стварају крвни угрушци и функција зидова крвних судова.

Други главни разлог је превелика производња инфламаторних цитокина (малих протеина важних за ћелијску сигнализацију) која производи имунолошки систем - такозвана цитокинска олуја.

- Ниво глукозе крви у глави је од 7,0 ммол / л или виши, при пријему је независни предиктор за смртност од 28 дана код пацијената са Цовид-19 без претходне дијагнозе дијабетеса. Током пандемије короне, мерење глукозе у крви у глави може олакшати процену прогнозе и ране интервенције хипергликемије како би се побољшали укупни исходи у лечењу вируса - рекли су научници.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.