· · Коментара: 1
Обавезно

Корона се не предаје, зато ПРАВИЛНО дезинфикујте свој аутомобил

Специјализована средства за дезинфекцију су скупа али има и лако доступних и јефтиних

1594386314_pranje-kola.jpg
Фото:"Депозит"

Вратили смо маске на лице, поново се строго придржавамо правила која су важила тамо негде у марту и априлу када нас је корона први пут запљуснула и изменила нам животе и навике.

Али да ли смо заборавили да дезинфиукујемо и аутомобиле?

Зато смо ми ту да подсетимо. Аутомобил треба дезинфиковати што чешће и што темељиније, поготово што и сада као и на почетку епидемије мало тога знамо о томе где се задржава вирус. Да ли на пластици дуже, металу краће, шта је са кожом, тканином...Да ли ауто који стоји на сунцу УВ зраци дезинфикују или не, да ли укључити климу или не...

Зато је најбоље да урадимо оно што је до нас и одржавамо сопствено возило што безбеднијим.

Фото;"Депозит"

Материјали у унутрашњости возила су различито отпорни на разне врсте течности и спрејова за дезинфекцију који могу да се набаве у продавницама ауто-опреме. Али, како је већина тих средстава поприлично скупа, ми ћемо вам дати пар савета који не изискују дубок џеп.

Прочитајте још:ОБЈАВЉЕН СНИМАК: Откривени НЕПОЗНАТИ ДЕТАЉИ из производње аутомобила Владимира Путина (ВИДЕО)

Прво и најважније је опрати темељно аутомобил. Сасвим довољно је да одговарајућом крпом, сунђером, натопљеним детерџентом за прање судова пребришете све површине али са тач-скрин екраном треба бити опрезан. Наиме, произвођачи аутомобила саветују да се тач-скрин екрани чисте само меканом, влажном крпом да се не би оштетио заштитни слој. Ми саветујемо благ раствор детерџента за судове, микрофибер крпу и само овлаш да пређете преко екрана.

За остале делове аутомобила делотворан је и алкохол, али уместо етил алкохола бољи је изопропил алкохол. Сада га већ није толико тешко наћи. Наиме, ова врста алкохола је она коју препоручују произвођачи аутомобила за чишћење јер пластика, разне врсте коже, метала се и тестирају на ову супстанцу.

Фото:"Депозит"

Уколико немате изоприпил, пробајте са обичним алкохолом, али ако вам је волан од коже, или седишта, пробајте са једном капи прво да видите да случајно не изазива неке промене.

Прочитајте још:Ово је ново возило америчке војске!

Савет је и да пре уласка у возило напрскате браве алкохолом, а да у колима, при руци имате неку згодну кутијицу, приручну кесу у коју ћете одложити или бацити рукавице, маску.

Препоручује се прање кола млазом под притиском бар два пута недељно, поготово ако возило гаражитрате!  

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.