· · Коментара: 0
ВИРУС

Српски професор уз помоћ математичког модела одредио ТАЧАН ДАН када ће се ЗАВРШИТИ ДРУГИ ТАЛАС епидемије короне

Како напомиње, методологија је потпуно домаћа, скоро сваког дана се актуелизују подаци, објављују резултати за све земље са преко 50.000 заражених...

1595324049_coronavirus-4957673_640.jpg

Други талас корона вируса у Србији требало би да се заврши око 9. септембра, последња је процена професора Петра Кочовића који је са својим тимом направио математички модел за праћење пандемије короне на целој планети.

Прочитајте још: Ко припада групи "ТИХИХ ПРЕНОСИЛАЦА"? Они шире корона вирус на потпуно ДРУГАЧИЈИ начин

Интересантно је да је за разлику од наших епидемиолога он други удар короне назвао другим таласом, а не другим пиком. И то још у јуну када су бројке новозаражених почеле лагано да се повећавају.

СРБИЈА - 20. јул 2020 - Цовид-19 - ИИ талас (ЦЕЦА) "Ковид-19 цуци свуд аоко нас и цека прави цас..."

Објављује Петар Коцовиц у Понеђељак, 20. српња 2020.

- Мој петочлани тим састављен од математичара и програмера прати на дневном нивоу стање у свих 216 дрзава. Користимо Гаусову криву (математички модел се базира на раду чувеног немачког математичара и физичара Јохана Карла Фридриха Гауса) која се помера на дневном нивоу. Методологија је јединствена, а базира се на вишеструким таласима - рекао је Кочовић.

Прочитајте још: ДРАСТИЧНО! Епидемиолог саветује: Ево како да се заштитите од КОРОНЕ и чега треба да се посебно ЧУВАТЕ

Како напомиње, методологија је потпуно домаћа, скоро сваког дана се актуелизују подаци, објављују резултати за све земље са преко 50.000 заражених...

Објављује Петар Коцовиц у Понеђељак, 20. српња 2020.

- Ми смо за Србију користили податке МИнистарства здравља и "Батута", а за остатак света СЗО (Светска здравствена организација). Тако смо дошли до закључка да ће први талас који је почео 6. марта бити готов 26. маја. Шта је ту цео трик - Гаусова крива не предвиђа нулу, Гаусова крива за сваку земљу предвиђа "шкарт", један на милион, јер се користи у индустрији. Један на милион ће бити у оптицају, на седам милиона, седморо људи ће у принципу бити заражено, може бити и 20. Онда се десило да смо се ми приближили бројци, имали смо 18 случајева 29. маја. А онда је ођеданпут то све експлодирало - објаснио је раније за ТВ Прва професор Кочовић.

Прочитајте још: Сви смо ПОГРЕШНО ПРАЛИ РУКЕ: Пратите КОРАКЕ и сазнајте како је ИСПРАВНО

Дакле, ако је веровати математици и професору Кочовићу, у првој декади септембра бисмо коначно могли да одахнемо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.