· · Коментара: 0
Пошаст

Потврђен ПРВИ СЛУЧАЈ БУБОНСКЕ КУГЕ у Америци, а ово су СИМПТОМИ нове пошати која ПРЕТИ ЧОВЕЧАНСТВУ

Потврђен је први случај бубонске куге у Колораду, јавља Денвер пост.

1595232059_Depositphotos_108362084_s-2019.jpg
Фото: Депозит

"Денвер пост" наводи да је мушкарац заражен кугом пре извесног времена и да је у међувремену излечен.

Вирус куге пренеле су му заражене веверице.

Локалне власти упозориле су грађане да се уздрже од храњења глодара, наводећи међутим да се овај вирус не преноси лако.

Прочитајте још: Издато упозорење 3. СТЕПЕНА! У Кини се појавила нова заразна болест - БУБОНСКА КУГА, а ово су СИМПТОМИ

Подсећамо, почетком јула болница у северном делу кинеске регије Унутрашња Монголија, пријавила је сумњиви случај бубонске куге, те је издато упозорење трећег степена које ће бити на снази до краја године.

О каквој болести је реч?

Здравствена комисија града Бајанур у Унутрашњој Монголији упозорила је да постоји ризик од преноса инфекције са човека на човека и апеловала на грађане да предузму превентивне мере.

Бубонска куга је бактеријска болест која се међу људима прво шири уједом инфицираних бува које се налазе на глодарима. Иако је најпознатија по томе што је усмртила 25 милиона Европљана током средњег века, нажалост, болест се јављала и у 21. веку.

У августу 2014. јавила се у Мадагаскару, а болест се тада проширила до Антананаривеа, главног града ове државе у Африци.

Прочитајте још: Деценијама су нас ПРИПРЕМАЛИ за КОРОНУ, а овај МУРАЛ је ДОКАЗ! (ФОТО)

Бубонску кугу изазива бактерија Yерсиниа пестис. Како је 2014. писала "Национална географија", иако рана терапија антибиотицима може успешно и лако да излечи болест, исти третман може да изазове озбиљније симптоме, а у симптоме спадају грчење мишића, висока температура, болно натечене лимфне жлезде.

Прочитајте још: Шта када ЖИВИТЕ ПОД ИСТИМ КРОВОМ са неким ко ИМА КОВИД-19?

Може се јавити у два облика, односно две форме: бубонској и плућној. Први може да изазове гангрене на екстремитетима и да се знатно искомпликује уколико се не третира, док се подврста, плућна куга, преноси са особе на особу путем ваздуха и може да узрокује проблеме са дисањем у року од 24 сата. Може се пренети директно и развити у први тип уколико се плућа инфицирају бактеријом ( у Мадагаскару је било само два одсто случајева плућне куге).

Како кажу подаци америчког Центра за контролу болести и превенције, неколико људи годишње буде заражено бубонском кугом. Последња епидемија куге у урбаним областима у САД догодила се у Лос Анђелесу између 1924. и 1925. године, када су преносиоци били пацови. Појављивала се затим спорадично руралним местима, највише у северном делу Аризоне и јужном делу Колорада.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.