· · Komentara: 0
PROMOCIJA

Leonardo Dikaprio promoter "fiata 500 E"

U novom projektu torinskog giganta učestvovali i Armani, Bulgari i Kartel

New-500-la-Prima_02.jpg
Foto:FCA

U Milanu je predstavljen novi "fijat 500", prvi potpuno električan automobil kompanije "Fijat-Krajsler automobili".

- Kako se očekuje da mobilnost postane održivija, povezana i autonomna, sa sve strožijim propisima, treća generacija modela "500" je još jednom u prvom planu, donoseći svakako i dizajn i uživanje u vožnji. To nije samo revolucija, nego "reinkarnacija" duha, onoga koji može da inspiriše obnavljanje. U stvari, pravila i propisi nisu dovoljni za istinsku revoluciju, potrebno je nešto kultno i predivno: "Novi Fijat 500", kaže se u saopštenju kompanije dostavljenog "Novostima".

Armani
Armani

U osvajanju tržišta automobilskim magovima pomažu i tri čuvene kompanije iz sveta moda "Đorđo Armani", "Balgari" i "Kartel". Tako su nastali "Unikati", tri jedinstvena i ekskluzivna primerka novog "Fijata 500".

Sav prihod od prodaje tri jedinstvena modela - 500 Giorgio Armani, B.500 "MAI TROPPO" kompanije "Balgari" i "500 Kartell" - pripašće jednoj od ekoloških organizacija Leonarda Dikaprija koji je i promoter novog automobila..

Kartel

Domet i vreme punjenja su dva ključna pitanja za kupce. Litijum-jonske baterije kapaciteta 42 kWh daju novom "fijatu 500" domet do 320 km u WLTP ciklusu. Kako bi se optimizovalo vreme punjenja, model je opremljen sistemom punjenja od 85kW kako bi se baterija napunila veoma brzo.

Pročitajte još: Čuveni sajam automobila se seli u Minhen!

Na primer, za samo 5 minuta može da se dođe do dovoljno rezervi snage da se pređe 50 kilometara, više nego što je neophodno za prosečnu dnevnu upotrebu. Brzi punjač takođe može da napuni bateriju do 80 odsto za samo 35 minuta. "Combo 2" utikači se nalaze na zadnjoj strani na desnom panelu vozila i napajaju brzi punjač vozila, i za AC i za DC punjenje.

Bulgari

Motor raspolaže sa 87 kW, obezbeđujući maksimalnu brzinu od 150 km/h (samo-ograničavajuću) i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,0 sekundi a od 0 do 50 km/h za 3,1 sekunde.

Pročitajte još: Pet kandidata za Auto godine u Srbiji 2020.

Cena novog 500 "La Prima" kabrioleta, uključujući uređaj "Easy WallboxTM", za kućno punjenje je 37.900 evra u Italiji.     

Foto:Promo

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.