· · Komentara: 0
SEKS

Muškarac ima sedam SEKSUALNIH doba: Pročitajte u kom se vi nalazite i šta to ZNAČI

Za sve nervozne muškarce kojima biološki sat takođe kuca, slede reči ohrabrenja nakon obavljenih istraživanja na američkoj klinici "Mejo".

couple-1612679_1280.jpg
Foto: Piksabej

Muškarac ima sedam seksualnih doba, koja nailaze postepeno. Vezana su za snagu, nivo i pad testosterona, a samim tim i za slabljenje potencije.

Pročitajte još: Pročitajte PET najpouzdanijih znakova da ste sreli OSOBU ZA CEO ŽIVOT

U tinejdžerskim godinama muškarci su prepuni testosterona i s potencijom na vrhuncu, što im omogućava seksualnu aktivnost gotovo u svakom trenutku.

Potentni do kraja Foto: Depozitfoto

U dvadesetim godinama ova situacija se samo za nijansu menja, u zavisnosti od toga da li imaju stalnu vezu ili ne. Generalno posmatrano, manje su eksplozivno seksualno aktivni nego u tinejdžerskom dobu, i mogu da odlože orgazam, a i erekcija i seksualni odnosi traju dosta duže.

Tridesete već donose manji pad testosterona. Svake godine po jedan procenat. Međutim, muškarac u ovom dobu ima mnogo bolju samokontrolu u seksualnim odnosima, što je dobro, a stiče se iskustvom.

U četrdesetima već razmišljaju o sredstvima za poboljšanje potencije.

U četrdesetim neki muškarci polako počinju da razmišljaju o sredstvima za poboljšanje potencije i erekcije, ali većina, ipak, nastavlja dozirano sa uobičajenim seksualnim aktivnostima. Mnogi od njih se izuzetno dobro kontrolišu u krevetu, zbog čega postaju bolji ljubavnici nego što su ikada bili.

U pedesetima su podjednako uspešni, a na dalje sve zavisi od zdravstvenog stanja muškarca.

I u pedesetim muškarci ostaju seksualno uspešni. Istraživanja pokazuju da samo sedam odsto njih ima probleme sa potencijom, dok je većina u stanju da zadovolji partnerke.

U šezdesetim mnogo toga zavisi od zdravlja muškarca. Procene stručnjaka kažu da i samo jedan seksualni odnos sedmično predstavlja dobar rezultat. Zato se ove aktivnosti ne treba odricati bez valjanog razloga. Ovo se posebno odnosi na potentnije muškarce, i dalje seksualno aktivne.

Pročitajte još: SEKS morate imati redovno! U suprotnom, vaše telo - ODUMIRE: Saznajte i KAKO!

Za muškarce u sedamdesetim godinama se zna da je njih 70 odsto i dalje potentno bez pomoći bilo kakvih sredstava. Ovo je važno, jer očuvanje potencije za svakog muškarca predstavlja osnovu kvaliteta života i uživanja u njemu, naglašavaju stručnjaci.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.