· · Komentara: 0
NOVITETI

Predstavljen najnoviji uređaj: Nadzorne kamere sa veštačkom inteligencijom (VIDEO)

Kamera DCS-8325LH odmah će moći da prepozna osobu, da razlikuje objekte i prepozna razbijanje stakla

DCS_8325LH_A1_Side_Right.png
Foto: D-Link

Kamere za nadzor moći će da detektuju ljude i jasno ih razlikuju od drugih objekata, prepoznati nasilno uništavanje objekata ili razbijanje stakla. Ovo su poslednji uređaji sa veštačkom inteligencijom koje je kompanija D-Link predstavila na poslednjem sajmu elektronike CES 2020 koji je početkom godine predstavljen u Las Vegasu, SAD.

Pročitajte još: Očekivano: Znate li koja je najbolja igrica 21. veka?

Iz kompanije su objasnili da njihove nadzorne kamere Smart Full HD, model DCS-8325LH koji radi na bazi Wi-Fi veze, sada mogu detektovati ljude i razlikovati ih od drugih objekata. Ta detekcija omogućena je pomoću integrisane veštačke inteligencije sa posebnim algoritmima, dok za funkcionisanje uređaja nije potrebno spajanje na aplikaciju u nekom posebnom uređaju za prepoznavanje, obzirom da se čitavo procesuiranje odvija u samoj kameri.


Foto: D-Link

Proizvođači tvrde da to donosi znatno brže i tačnije podatke u odnosu na one kamere za koje je potrebno naknadno čitanje i analiziranje snimljenog materijala.

Pročitajte još: Pametni zvučnici nas "tajno" slušaju i kada toga nismo svesni?

Nove kamere dolaze sa uvećanom količinom memorije i novim načinima za skladištenje video materijala, među kojima se nalazi u ONVIF Profile S, koji omogućuje čuvanje i opcije streaming-a na ličnim NAS uređajima.

Ugrađena memorija sada je proširiva pomoću microSD kartica kapaciteta do 256 GB, ali i dalje ostaju dostupne opcije za besplatna i plaćena rešenja za skladištenje podataka u cloud-u. Sve opcije rade sa mydlink aplikacijom koja se koristi za pregledanje sačuvanog ili live videa.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.