· · Komentara: 0
DORUČAK

Ne volite da doručkujete? Zbog ovih pahuljica ćete jedva čekati jutro

Najvažniji obrok u toku dana je doručak, a da bi imali snage za "nove radne pobede" treba jesti ono što organizmu prija

PahuljiceMango.jpg
Foto: A. M.

Ovsene pahuljice su zdrave i odlične za probavu. Ne sadrže gluten, bogate su antioksidantima, a u njima se nalaze cink, selen, magnezijum, vitamin E... 

Pahuljice sa bananom
Foto: A. M.

Pročitajte još: Pomešajte ovih ŠEST začina i spremite ukusno jelo (Foto/Video)

Pošto su pahuljice složeni ugljeni hidrati ova hrana je odlična za sve koji osećaju glad. Pored toga što mogu da pomognu u držanju dijete, oni koji redovno jedu pahuljice za doručak neće imati problema sa redovnom stolicom.

Ovsene pahuljice su zdrave ukoliko nisu prerađene kao korn fleks i dodat šećer.

Mogu da se jedu tople sa mlekom, hladne sa jogurtom, neki ih ubacuju u kajganu, drugi ih potope sokom, a mnogi od njih prave i kolače. Ukoliko se samelju od ovsenih pahuljica se dobija integralno brašno od kojeg mogu da se naprave palačinke ili keksi.

Od ovsenih pahuljica može da se napravi i brzi slatkiš koji je odličan za one koji ne vole da doručkuju.

Pročitajte još: Ovo jelo se služi u najelitnijim restoranima, a možete ga spremiti za samo 200 dinara

Kašika ovsenih pahuljica se pomeša sa bananom isečenom na kolutiće, mangom isečenim na kockicama, kriškama jabuke, višnjama ili malinama, voćem prema želji, pa se odozgo sipa grčki jogurt.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.