· · Komentara: 0
TURIZAM

POMETNJA! Grčka TVRDI: Večeras otvaramo granicu za SRBE! - Seničić: Nema letovanja pre 1. jula!

Granica će biti otvorena u 23 časa, a vozači srpskih automobila su sami napravili haos jer su na granični prelaz stigli 12 časova ranije.

Granica.jpg
Foto: Tanjug

Putnički automobili, koji su od ranog jutra krenuli ka grčkoj granici preko Bugarske, napravili su haos i stvorili kolonu dugačku 20 kilometara. Granica će biti otvorena za srpske turiste u 23 časa - tvrde grčki zvaničnici.

Pročitajte još: RAMPA ZA SRPSKE TURISTE! Potpuni HAOS na granici, Grci Srbe ne puštaju u zemlju (VIDEO)

Direktorka Turističke organizacije Grčke Sofija Lazaridu čitavo jutro pokušava da reši situaciju sa srpskim turistima koji, u koloni dugačkoj 20 kilometara, čekaju satima da uđu u Grčku kako  bi stigli Egejskog mora.

- Čitav dan pokušavamo da rešimo problem jer su nama srpski turisti važni i zbog toga imamo specijalan sporazum sa Srbijom o kretanju ljudi, a to naročito važi za grupne dolaske turista - kaže Lazaridu.

Ona takođe tvrdi da dokument, koji je objavljen u grčkom "Službenom glasniku", se ne odnosi na srpske turiste, već da sa našom zemljom imaju bilateralni sporazum. O kakvom dokumentu je reč pročitajte KLIKOM OVDE.

Grčki ministar, čak, razmišlja da ranije otvori granicu!

Kako nezvanično saznajemo grčki ministar turizma razmišlja, čak, da granicu za srpske turiste otvori ranije, a ne u 23 časa. Čitavog dana su iz pravca Bugarske puštali samo građane EU da uđu u Grčku. Nažalost, iako granica bude otvorena večeras u 23 časa, pet autobusa koja su već upalila motore i turisti koji su se već spakovali i napravili sendviče nisu krenuli put Egejskog i Jonskog mora.

Srpski turisti nestrpljivi

- Turistima smo javili da se vrate kući, pa ukoliko Grci stvarno u 23 časa puste granicu za državljane Srbije sutradan u isto  vreme krećemo put Parge - kaže Predrarg Obradović, vlasnik agencije koja je danas prva trebala da krene ka Jonskom moru.

GrPet autobusa je bilo upaljeno i turisti spakovani!

I ne samo ova, još nekoliko agencija (jedna iz Niša i četiri iz Beorgada) trebalo je da krenu ka Eviji, dva ka Pargi i letovalištima na Egejskom moru. Jedan autobus je, kako saznajemo, krenuo i vratio se sa Bubanj potoka!

- Turistima koji krenu sutra vratićemo novac za taj jedan dan koji su izgubili i svima se izvinjavamo zbog neprijatnosti - ističe Obradović.

Ipak, s druge strane, direktor YUTE Aleksandar Seničić kaže da se granice neće otvarati pre 1. jula!

Pročitajte još: Nova PRAVILA za SRPSKE turiste: Antibaketrijske kesice i jedna BITNA RAZLIKA u odnosu na OBEĆANO

Vlasnici srpskih agencija su danas trebali, inače, da potpišu ugovore o čarter letovima sa "Avioletom", ali to je odloženo upravo zbog haosa na granici sa Grčkom.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.