· · Коментара: 0
ТУРИЗАМ

ПОМЕТЊА! Грчка ТВРДИ: Вечерас отварамо границу за СРБЕ! - Сеничић: Нема летовања пре 1. јула!

Граница ће бити отворена у 23 часа, а возачи српских аутомобила су сами направили хаос јер су на гранични прелаз стигли 12 часова раније.

Granica.jpg
Фото: Танјуг

Путнички аутомобили, који су од раног јутра кренули ка грчкој граници преко Бугарске, направили су хаос и створили колону дугачку 20 километара. Граница ће бити отворена за српске туристе у 23 часа - тврде грчки званичници.

Прочитајте још: РАМПА ЗА СРПСКЕ ТУРИСТЕ! Потпуни ХАОС на граници, Грци Србе не пуштају у земљу (ВИДЕО)

Директорка Туристичке организације Грчке Софија Лазариду читаво јутро покушава да реши ситуацију са српским туристима који, у колони дугачкој 20 километара, чекају сатима да уђу у Грчку како  би стигли Егејског мора.

- Читав дан покушавамо да решимо проблем јер су нама српски туристи важни и због тога имамо специјалан споразум са Србијом о кретању људи, а то нарочито важи за групне доласке туриста - каже Лазариду.

Она такође тврди да документ, који је објављен у грчком "Службеном гласнику", се не односи на српске туристе, већ да са нашом земљом имају билатерални споразум. О каквом документу је реч прочитајте КЛИКОМ ОВДЕ.

Грчки министар, чак, размишља да раније отвори границу!

Како незванично сазнајемо грчки министар туризма размишља, чак, да границу за српске туристе отвори раније, а не у 23 часа. Читавог дана су из правца Бугарске пуштали само грађане ЕУ да уђу у Грчку. Нажалост, иако граница буде отворена вечерас у 23 часа, пет аутобуса која су већ упалила моторе и туристи који су се већ спаковали и направили сендвиче нису кренули пут Егејског и Јонског мора.

Српски туристи нестрпљиви

- Туристима смо јавили да се врате кући, па уколико Грци стварно у 23 часа пусте границу за држављане Србије сутрадан у исто  време крећемо пут Парге - каже Предрарг Обрадовић, власник агенције која је данас прва требала да крене ка Јонском мору.

ГрПет аутобуса је било упаљено и туристи спаковани!

И не само ова, још неколико агенција (једна из Ниша и четири из Беоргада) требало је да крену ка Евији, два ка Парги и летовалиштима на Егејском мору. Један аутобус је, како сазнајемо, кренуо и вратио се са Бубањ потока!

- Туристима који крену сутра вратићемо новац за тај један дан који су изгубили и свима се извињавамо због непријатности - истиче Обрадовић.

Ипак, с друге стране, директор YUTE Александар Сеничић каже да се границе неће отварати пре 1. јула!

Прочитајте још: Нова ПРАВИЛА за СРПСКЕ туристе: Антибакетријске кесице и једна БИТНА РАЗЛИКА у односу на ОБЕЋАНО

Власници српских агенција су данас требали, иначе, да потпишу уговоре о чартер летовима са "Авиолетом", али то је одложено управо због хаоса на граници са Грчком.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.