· · Komentara: 0
HOTELI

Odmor po principu "sve uključeno" je dobar izbor, ali pazite da ne upadnete u ZAMKU

San većine turista koji tokom godine marljivo rade je da uplate odmor po principu "sve uključeno", ali i ne sanjaju da sami mogu sebi da upropaste letovanje

depositphotos_62711801-stock-photo-breakfast-at-the-hotel-breakfast.jpg
Foto: Depozitfoto

Švedski sto ima i "od ptice mleko" - često se reklamiraju luksuzni hoteli širom Mediterana, a turisti u njima dobijaju ostvarenje sna, jer letuju bez novčanika. Hotelijeri su toliko predusretljivi da gostima mini-bar napune sa omiljenim pićem, a mlade roditelje u sobi dočekaju pelene i hrana koju njihova beba voli.

Pročitajte još: Jeste li čuli za UBUD VILE? Dan u njima košta 1.000 evra, a ponuda je neverovatna (Foto/Video)

Mnogi kažu da nema odmora bez "ol inkluziva", a sa ovim se naročito slažu roditelji tinejdžera koji mogu mnogo da pojedu i stalno traže sok i sladoled. Međutim, odmor po principu "sve uključeno" krije i mnoge zamke.

Imajte meru
Jeste besplatno, ali nema potrebe da preterujete sa alkoholom. Kombinacija sunca i alkohola može da bude pogubna.
Prva tri dana turisti probaju sve na švedskom stolu, a preostalih sedam gunđaju da jehrana  jednolična.

(Ne)omiljeni gosti

Za novac koji je turista platio, a luksuzni hoteli nisu jeftini, terba da dobije odmor kakav zamišlja. Odmor najviše mogu da upropase drugi gosti. Ukoliko imate predrasude prema nekim turistima i pogotovo loša iskustva, slobodno pitajte u agenciji iz kojih zemalja su glavni gosti odabranog hotela. Jer, ko ne voli bučne turiste bolje je da na vreme odabere drugi hotel.

Švedski sto

Prva tri dana probaju sve što vide na švedskom stolu, a onda dobiju stomačne probleme. Posle prvog naleta "da probam" sledi zaključak da je hrana jednolična. Ne preterujte i uzdržite se - glavni je savet za savršen odmor. 

Ko želi miran odmor ne sme da odabere popularan hotel, jer se taj epitet obično dobija zahvaljujući dobroj zabavi i bučnim animatorima.
Suveniri
Apsolutno nikada ništa ne kupujte u hotelskoj suvenirnici ili radnji, jer su cene uvek veće nego u drugim prodavnicama.

Cika i dreka

Neki turisti žele miran odmor. Pošto turski  hoteli smatraju da je gost zadovoljan samo ukoliko ga animator vuče za ruku da učestvuje u svim aktivnostima, raspitajte se koji hotel nema "agresivnu animaciju". Dešava se da je hotel izuzetno popularan, a onda se ispostavi da je taj epitet zaslužio zbog buke i dobrog provoda koji ne prija svima.

Opekotine i fleke

Besplatne ležaljke mogu mnoge turiste da opuste do te mere da završe kod dermatologa. Imajte meru kraj bazena i na plaži gde pirka vetrić. Sunčanica je najčešći problem koji imaj naši turisti u inostranstvu.

Pročitajte još: Više od milion Srba lane letovalo je u Grčkoj, a evo šta je najnoviji HIT u ovoj zemlji

Izolacija

Ne dozvolite da 10 dana budete izolovani u luksuznom rizortu samo zato što je bio skup, pa ne želite da vam propadne ručak. Poenta odmora su uspomene, a možete ih doživeti samo ako krenete u avanturu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.