· · Коментара: 0
ХОТЕЛИ

Одмор по принципу "све укључено" је добар избор, али пазите да не упаднете у ЗАМКУ

Сан већине туриста који током године марљиво раде је да уплате одмор по принципу "све укључено", али и не сањају да сами могу себи да упропасте летовање

depositphotos_62711801-stock-photo-breakfast-at-the-hotel-breakfast.jpg
Фото: Депозитфото

Шведски сто има и "од птице млеко" - често се рекламирају луксузни хотели широм Медитерана, а туристи у њима добијају остварење сна, јер летују без новчаника. Хотелијери су толико предусретљиви да гостима мини-бар напуне са омиљеним пићем, а младе родитеље у соби дочекају пелене и храна коју њихова беба воли.

Прочитајте још: Јесте ли чули за УБУД ВИЛЕ? Дан у њима кошта 1.000 евра, а понуда је невероватна (Фото/Видео)

Многи кажу да нема одмора без "ол инклузива", а са овим се нарочито слажу родитељи тинејџера који могу много да поједу и стално траже сок и сладолед. Међутим, одмор по принципу "све укључено" крије и многе замке.

Имајте меру
Јесте бесплатно, али нема потребе да претерујете са алкохолом. Комбинација сунца и алкохола може да буде погубна.
Прва три дана туристи пробају све на шведском столу, а преосталих седам гунђају да јехрана  једнолична.

(Не)омиљени гости

За новац који је туриста платио, а луксузни хотели нису јефтини, терба да добије одмор какав замишља. Одмор највише могу да упропасе други гости. Уколико имате предрасуде према неким туристима и поготово лоша искуства, слободно питајте у агенцији из којих земаља су главни гости одабраног хотела. Јер, ко не воли бучне туристе боље је да на време одабере други хотел.

Шведски сто

Прва три дана пробају све што виде на шведском столу, а онда добију стомачне проблеме. После првог налета "да пробам" следи закључак да је храна једнолична. Не претерујте и уздржите се - главни је савет за савршен одмор. 

Ко жели миран одмор не сме да одабере популаран хотел, јер се тај епитет обично добија захваљујући доброј забави и бучним аниматорима.
Сувенири
Апсолутно никада ништа не купујте у хотелској сувенирници или радњи, јер су цене увек веће него у другим продавницама.

Цика и дрека

Неки туристи желе миран одмор. Пошто турски  хотели сматрају да је гост задовољан само уколико га аниматор вуче за руку да учествује у свим активностима, распитајте се који хотел нема "агресивну анимацију". Дешава се да је хотел изузетно популаран, а онда се испостави да је тај епитет заслужио због буке и доброг провода који не прија свима.

Опекотине и флеке

Бесплатне лежаљке могу многе туристе да опусте до те мере да заврше код дерматолога. Имајте меру крај базена и на плажи где пирка ветрић. Сунчаница је најчешћи проблем који имај наши туристи у иностранству.

Прочитајте још: Више од милион Срба лане летовало је у Грчкој, а ево шта је најновији ХИТ у овој земљи

Изолација

Не дозволите да 10 дана будете изоловани у луксузном ризорту само зато што је био скуп, па не желите да вам пропадне ручак. Поента одмора су успомене, а можете их доживети само ако кренете у авантуру.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.