· · Komentara: 0
Vihorno

Ovaj automobil do "stotke" stiže kao bolid Formule 1!

"Porše" sa novim "911 turbo" pomera granice mašte "drumskih trkača"

1594901109_911-turbo-2.jpg
Foto:"Porše"

"Porše" poslednjih 45 godina pravi "ljute mašine" sposobne i za svakodnevnu upotrebu. Možete ih voziti i gradskim ulicama, naravno ne tolikom brzinom, kao na pisti.Posle predstavljanja modela "911 turbo S" i "911 turbo kupe i kabriolet" sada je ova kompanija predstavila još snažniju, još osobeniju "911 turbo"!

Zahvaljujući snazi od 580 KS potrošnja ovog "turba" je 11,1 litar na 100 kilometara u proseku i emisija CO2 je 254 grama po pređenom kilometru.

Foto:"Porše"

Do sto kilometara na čas ovaj model iz mesta stiže za neverovatnih 2,8 sekundi, vremenom  sa kojim se ne bi postideli, ni neki timovi Formule 1. Obrtni moment je "kamionskih" 750 nm. Snaga se prenosi osmostepenim automatskim PDK menjačem sa duplim kvačilom.

Pročitajte još: Slažete li se? Odlučeno koja je boja automobila najomiljenija

Ovaj motor od 3,6 litara se nalazi i u kabriolet verziji ali je "911 bez krova" sporija 0,2 sekunde u trci od 0-100 km na čas, dok je maksimalna brzina ista 320 kilometara na čas.

Foto:"Porše"

Unutrašnjost je luksuzna, savremena. Dominira centralni ekran od 10,4 inča, Sedišta su još udobnija i više sportska nego ikada pre. Elektronski je moguće pokretanje u čak 14 smerova pa je jasno da će i najprobirljiviji lako naći maksimalno udoban položaj.

Pročitajte još:Fijat 500 topolino“ je dokaz da veličina nije bitna (FOTO/VIDEO)

Uz buku motora, koja je i najlepši zvuk zaljubljenicima u brze mašine i oktanskim zavisniciuma, tu je i "Bose" audio sistem. Narudžbine se primaju od danas, a početna cena je oko 180.000 evra u Nemačkoj.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.