· · Komentara: 1
DEMONSTRACIJE

Oči sveta uperene u JEDNU FOTOGRAFIJU: Devojčica na ramenima tate, policajac joj naciljao PIŠTOLJ U GLAVU (FOTO)

Ona je sa svojim ocem na protestima, on je drži na ramenima

demonstracije-sad.PNG
Foto: Printscreen Twitter / Veronica Miracle

Snažna američka protestna fotografija, koja prikazuje policajca kako drži pištolj sa gumenim mecima uperen u devojčicu na očevim ramenima, obišla je svet. 

Pročitajte još: OPROSTI, ALI - ako vam neko ovo kaže, evo šta ustvari misli

Fotografiju je napravio fotograf Ričard Grant na demonstracijama u Long Biču u Kaliforniji, a na društvenim mrežama deljena je hiljadama puta.

Ona prikazuje napetost koja vlada širom Sjedinjenih Država dok su Amerikanci izlazili na ulice da pokažu svoje negodovanje zbog smrti nenaoružanog crnca Džordža Flojda, nakon što mu je beli policajac 25. maja klečao na vratu nekoliko minuta.

Pročitajte još: Oglas za izdavanje stana IZAZVAO BURU: Svi raspravljaju da li ZID treba takav da bude (FOTO)

Kako su reakcije na isečenu sliku bile negativne, optužujući fotografa da je u pitanju fotošop, on se oglasio na Tviteru rečima da fotografija nije lažna, a zatim objavio celu fotografiju.

Na njoj se može videti da je policajac pištolj podigao kao odgovor na nešto što se dešavalo iza oca i devojciče, a ne u devojčicu kao što prvi utisak nagoveštava. 

 

Pročitajte još: NAČIN na koji ostavljate KOLICA prilikom kupovine govori KAKVA STE OSOBA

U postu na Instagramu fotograf je dodao da je otac stajao sa svojim detetom većinu vremena u blizini policije, da pištolji jesu povremeno bili upereni u njega, ali nikada nisu pucali u njega.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.