· · Коментара: 1
ДЕМОНСТРАЦИЈЕ

Очи света уперене у ЈЕДНУ ФОТОГРАФИЈУ: Девојчица на раменима тате, полицајац јој нациљао ПИШТОЉ У ГЛАВУ (ФОТО)

Она је са својим оцем на протестима, он је држи на раменима

demonstracije-sad.PNG
Фото: Принтсцреен Тwиттер / Вероница Мирацле

Снажна америчка протестна фотографија, која приказује полицајца како држи пиштољ са гуменим мецима уперен у девојчицу на очевим раменима, обишла је свет. 

Прочитајте још: ОПРОСТИ, АЛИ - ако вам неко ово каже, ево шта уствари мисли

Фотографију је направио фотограф Ричард Грант на демонстрацијама у Лонг Бичу у Калифорнији, а на друштвеним мрежама дељена је хиљадама пута.

Она приказује напетост која влада широм Сједињених Држава док су Американци излазили на улице да покажу своје негодовање због смрти ненаоружаног црнца Џорџа Флојда, након што му је бели полицајац 25. маја клечао на врату неколико минута.

Прочитајте још: Оглас за издавање стана ИЗАЗВАО БУРУ: Сви расправљају да ли ЗИД треба такав да буде (ФОТО)

Како су реакције на исечену слику биле негативне, оптужујући фотографа да је у питању фотошоп, он се огласио на Твитеру речима да фотографија није лажна, а затим објавио целу фотографију.

На њој се може видети да је полицајац пиштољ подигао као одговор на нешто што се дешавало иза оца и девојциче, а не у девојчицу као што први утисак наговештава. 

 

Прочитајте још: НАЧИН на који остављате КОЛИЦА приликом куповине говори КАКВА СТЕ ОСОБА

У посту на Инстаграму фотограф је додао да је отац стајао са својим дететом већину времена у близини полиције, да пиштољи јесу повремено били уперени у њега, али никада нису пуцали у њега.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.