· · Komentara: 0
ŠKOLA

Devojčica otišla u školu, a oni je vratili kući jer nije imala PRIKLADNE CIPELE!

- Mislim da zbog pandemije postoje ozbiljnije stvari o kojima bi obrazovni sistem trebao brinuti - rekla je njena majka.

1592568850_Depositphotos_18942575_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Nakon tri meseca provedena kod kuće usled pandemije virusa korona, Isabela Kelmer (15) vratila se juče na Univerzitet u Birminhamu. Ipak, u roku od nekoliko minuta ona je vraćena kući.

Pročitajte još: Počela je IZBORNA TIŠINA, a ovo je SPISAK PRAVILA kojih se treba pridržavati

Razlog tome su patike, koje je obula umesto cipela koje su u sklopu školske uniforme. Isabela je pozvala mamu Lauru da se vrati po nju, što je nju jako razbesnelo. Razgovarala je sa profesorima, koji su joj objasnili da je politika Univerziteta za sve ista, ali su se i izvinili zbog neprijatnosti koje je Isabela doživela.

Ova učenica imala je školsku bluzu, košulju i kravatu, dok cipele nije imala jer ih je zaboravila u kući svojih baka i deka.

Pročitajte još: SVI OVO RADIMO: Srbi jedu i piju na groblju, za to postoji OBJAŠNJENJE

- Rekla mi je da je zabrinuta da će se uvaliti u problem zbog nedostatkla cipela, ali sam joj savetovala da ne brine, pošto sam smatrala da se sada dešavaju ozbiljniji problemi. Deca su već tri meseca propustila obrazovanje, zbog čega smatram da sad nije vreme da se od toga pravi problem - priča Laura.

Pročitajte još: Dok je renovirala kuću pronašla je iza tapeta PORUKU koju je ostavio prethodni vlasnik - bio je BESAN (FOTO)

- Mi shvatamo da je ovo izazovno vreme za sve i već smo bili u kontaktu sa porodicom da se izvinimo za bilo kakvo nerazumevanje ili neprijatnosti i da rešimo ovo pitanje. Obično je praksa bila da za ovakve situacije učenicima dajemo stvari iz rezerve koju škola ima, ali to trenutno nije moguće zbog pandemije - rekao je portparol škole Univerziteta u Birminhamu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.