· · Komentara: 1
DECA

Druga strana nevidljivog neprijatelja korone: Deca zbog virusa menjaju pravila igre, psiholozi upozoravaju na OPASNOST

Britanski stručnjaci su već primetili da se ponašanje i karakter mnoge dece menja i da od veselih bića postaju uplašena.

Depositphotos_8388991_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Pandemija kovida-19 mogla bi da ostavi ozbiljne posledice po mentalno zdravlje mališana, upozorava Niki Čopra, porodični lekar iz Engleske i otac dvoje male dece.

Pročitajte još:  Tate, istraživanje jasno pokazalo šta najviše utiče na bliskiji odnos sa detetom

- Brine me da ćemo dobiti generaciju dece koja pate od anksioznosti, jer su u njihovu svakodnevicu ušle reči kao što su pandemija, izolacija i zatvaranje - kaže Čopra.

Doktor kaže da njegova starija ćerka, koja je bezbrižno i vedro dete, prošle nedelje je rezignirano izjavila: "Ako ne budemo prali ruke, mogli bismo da umremo".

Pročitajte još: Deca će biti oduševljena i tražiće još: Potrebni su vam papir i flomasteri da napravite ČETIRI VOJVODE

U Engleskoj je inače primećeno da su deca izmislila nova pravila igre "šuga", pa tako onaj ko bude prvi uhvaćen, ide u izolaciju, dok onaj kome se to dvaput desi postaje "mrtav".

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.