· · Komentara: 0
OTKRIVAMO

Misterija Putinovog BELOG TERMOSA: Čak je i Trampu nazdravljao njime, a sada je otkriveno šta se u njemu NALAZI

Zašto je bela Putinova šolja postala hit? Nema velike misterije, predsednik Rusije umesto alkoholom nazdravlja zelenim čajem i to iz tople, keramičke šolje

PijeCaj.jpg
Foto: Arhiva Novosti

Iako ume da nazdravi sa čašom vina, pa i da popije čašicu votke sa kineskim predsednikom, omiljeno piće ruskog predsednika je, definitivno, čaj. Pošto se ruski predsednik Vladimir Putin pojavio sa misterioznim belim termosom, kineski proizvođači su napravili repliku šolje i nazvali je "Putinov keramički termos" i ponudili je za oko 1.000 dinara.

Pročitajte još: Putin na radnom stolu drži poseban KRISTAL, a evo zašto se ne odvaja od njega

Uvek čaj Foto: Arhiva novosti

Danima su se mediji pitali kakva se tečnost nalazi u "belom termosu" i zašto je Putin ovom šoljom nazdravio Trampu koji je pio vino?

Američki mediji misle da je to nalog bezbednosnih službi, jer se  plaši trovanja.

Zapadni mediji su zaključili da Putin mora da pije iz "belog termosa" po nalogu ruskih bezbednosnih službi, jer se time preduzimaju sve moguće mere kako bi se izbeglo moguće trovanje. Na belom termosu je, inače, ugraviran grb Ruske federacije.

Hladni rat i topli čaj
Lenjin je voleo da pije pivo, verovatno jer je najbolje godine proveo u egzilu u Nemačkoj i Švajcarskoj. Staljin je vole sve što je gruzijsko, pa je najviše uživao u belim i crvenim vinima iz doline Teliani regiona Kaketi. Hruščov je pio votku. Brežnjev je pio čaj od šipaka, ali kada je išao u lov nosio je pljosku sa 250ml brendija.
Svi ruski predsednici su koristili ovakav termos!

Istina je daleko jednostavnija, ali u nju nisu hteli da poveruju novinari iako je portparol Dimitrij Peskov bio iskren. Naime, Putin nikada ne pije kafu. Ujutri posle ručka pije isključivo zeleni čaj, a ovaj napitak nema lep ukus kada je hladan. Dakle, da bi se dugo održala toplotu čaj mora da stoji u termosu. Takođe, zeleni čaj se uvek pije iz keramičkih šoljica, jer ima bolji ukus.

Zeleni čaj mora da se bude topao, hladan je gorak, pa stoji keramičkom termosu.

Viktor Beljajev, bivši kuvar iz Kremlja, otkrio je senzacionalnu informaciju - nije Putin prvi koji koristi takve termose prilikom putovanja! Međutim, Putin je prvi koji u njemu nosi zeleni čaj. Recimo, svojevremeno je Leonid Brežnjev nosio sopstveni termos iz kojeg je pio čaj sa mlekom, a koristili su ga i drugi političari poput Mihaila Suslova koji je voleo da iz sličnog takvog termosa pije omiljeni čaj od šipka.
- Brežnjev je imao i poseban recept za čaja - kaže Beljajev.

I u Sibiru čaj Foto: Arhiva Novosti
Brežnjev je jedini pio čaj sa mlekom i to toplim.

Nije voleo da mu se čaj pravi od vruće vode, nakon čega bi se u njega dodalo mleko, već je voleo da se čaj isključivo preliva vrućim mlekom, zbog čega je uvek sa sobom nosio termos u kojem je bio taj napitak specijalno napravljen za njega.


Zašto Vladimir pije samo zeleni čaj?

Umiruje, poboljšava koncentraciju i čisti organizam, a kada se tome doda i da je odličan za protatu - ni malo ne čudi zašto Vladimir Vladimirovič Putin nikada ne pije kafu, već isključivo zeleni čaj! Tri šolje zelenog čaja dnevno odlične su za organizam, dok pet već deluje štetno!
Dobro je poznata činjenica koliko je zeleni čaj zdrav i da je najbolja zamena za kafu. Zeleni čaj ubrzava metabolizam, odličan je protiv depresije.

5 razloga zašto je dobar:
1. Smanjuje holesterol i sprečava da se "zapuše" arterije.2. Prepun je antioksidanata.3. Umanjuje nervozu, daju telu energiju i poboljšavaju koncentraciju. .4. Jača imuni sistem,.5. Poboljšava metabolizam, pomaže izbacivanje toksina i "gori" kalorije.

Mnogi koriste zeleni čaj u borbi protiv viška kilograma, jer  ubrzava metaboliza i telo crpi masti, ali tri šolje su dobre, a pet izazivaju kontraefekat

Pogodan je za jačanje srca i krvnog sistema, smanjuje loš holesterol i šećer u krvi. Stvara osećaj sitosti i ubrzava metabolizam, pa "tera" telo da topi masne naslage.

Zeleni čaj sadrži i kofein, koji je izuzetan regulator probave, ali i krvnog pritiska. Međutim, usled nepravilne pripreme čaja, količina kofeina se povećava i može značajno da naškodi zdravlju. Takođe, prevelika doza kofeina dovedi do nesanice. Posebno je opasno što može da izazove naglo povećanje krvnog pritiska, pa samim tim i do pucanja krvnih sudova.

Otkrivena tajna Foto: Arhiva Novosti

Pročitajte još: "KRVAVI ELIKSIR" bio je najskuplji i najtraženiji lek na svetu, a sada ga koristi VLADIMIR PUTIN

Tri pravila NIKADA:

1. NIKADA ključala voda
Zeleni čaj se nikako ne priprema u ključaloj vodi, jer na taj način on gubi sva svoja pozitivna dejstva. Tek kada voda proključa i malo se ohladi ubaci se kesica čaja.
2. NIKADA duže od 3 minuta
Zeleni čaj je veoma štetno držati u vrućoj vodi duže od tri minuta!
3. NIKADA više od 3 šolje
Tri šolje dnevno (ujutru, posle ručka i najkasnije popodne) su dovoljne. Najveća dozvoljena doza unosa polifenola u organizam na dnevnom nivou je 300-400 mg, a jedna šolja čaja sadrži od 50 do 100 mg!

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.