· · Komentara: 0
REŠENJE

Supa je masna? Ne brinite, uzmite dve kockice LEDA

Često se dešava da se ukućani žale da su supa ili čorba masne, a uz pomoć saveta isusnih domaćica lako ćete rešiti ovaj problem.

Depositphotos_90049926_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Domaća supe (ili čorbe), koja ja ispala nešto masnija nego što želite, lako možete da dobijete bistrinu koja je baš po vašem ukusu. Viška masnoće, naime, možete da se oslobodite na dva načina.

Pročitajte još: Domaća supa je pravi lek, a da bi bila bistra primenite jedan TRIK (Foto/Video)

Foto: Depozitfoto
Velike tajne male varjače

Za prvi vam je neophodan kuhinjski papirni ubrus. Stavite u sudoperu praznu šerpu, na nju cediljku, pa preko papir. Sada preko njega sipajte supu. Videćete, masnoća će ostati na papiru, naročito ako je supa već poprilično ohlađena.

Kockice leda rešavaju problem masne supe.

Za drugi način pripremite kockice leda. Čim primetite da je tečnost premasna, sklonite je sa ringle i ostavite da se nekoliko minuta prohladi. Kad višak masnoće počne da isplivava odmah pored šerpe stavite kockice leda. Masnoća će se brzo stvrdnuti, a kad se to desi brzo je izvadite kašikom.

Da jelo ne bi iskipelo, što se dešava svim domaćicama, primenite trik sa varjačom.

Često se dešava da ostavite jelo da se kuva, a u međuvremenu odete u drugu prostoriju da nešto obavite i, kad se vratite, shvatite da voda kipi. Ne bi to bilo ništa strašno kad nakon svega ne bi bilo i dodatnog posla, odnosno temeljnog čišćenja umazanog šporeta.

Pročitajte još: Ne bacajte pire, za PET minuta napravite novo UKUSNO jelo (Foto)

Kako biste to izbegli, primenite jednostavan trik. Na šerpu, poprečno, stavite drvenu varjaču. Sad nećete morati da stražarite pored šporeta.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.