· · Komentara: 0
SIBIRSKI MAG

Verovalo se da je Raspućin reinkarnacija HRISTA, a o njegovim ČUDIMA se i danas govori

Čuveni iscelitelj je izgovorio mnoga strašna proročanstva, ali je činjenica da je imao moći da leči. NJegova kuća je postala prvi privatni muzej u Rusiji.

Sibirski mag. Misteriozni iscelitelj. Putujući monah. Carevićev lekar. Kontroverzna ličnost. Jurodivi. Sveti čovek. Pop-star. Kuću Grigorija Jefimoviča Raspućina u selo Pokrovsko u Tjumenskoj guberniji Sibiru sto godina posle njegove smrti opsedaju turisti. Griška u njoj nije rođen, već je kupio za porodicu kada je zaradio novac u Petrogradu.

Unuka Marina Foto: A.M.

Pročitajte još: Verovalo se da Staljin nikada nije pio lekove, celog života tražio je jednu BILJKU koju danas mnogi koriste

Kućom, koja je i zvanično prvi privatni muzej u Rusiji, upravlja njegova unuka Marina Jurejevna. Ona je profesor, filolog i lično vodi ture tokom kojih govori o dedinom životu, isceliteljskim moćima, nepravdi koja mu je naneta, ali i njegovoj ličnosti kao pop-staru čije se ime nositi više 3.000 proizvoda širom sveta, pa je samim tim postao i po malo kič.

- Naš Griška je nepravedno optuživan za mnoge stvari za koje nije kriv - kaže Marina.

Griška je kao dete rukama lečio ljude i životinje.
Fatalna proročanstva
Izrekao nekoliko fatalnih proročanstava poput da će "Ruska carska porodica živeti sve dok bude i on živ, a tri meseca po njegoj smrti svi će umreti ". Proročanstvo se obistinilo.

Grigorije je rođen 1869. godine u siromašnoj seljačkoj kući i svima je bilo jasno da njegova sudbina nije da radi zemlju. Za njegovo detinjstvo su vezani mnogi mitovi, a postoje i zvanične zabeleške vlasti o njegovim isceliteljskim moćima nad ljudima i životinjama, naročito konjima.

Kao dečak je otkrio lopova, a govorio je i nemušti jezik.

Od detinjstva je bio čudak, sklon meditaciji i zatvaranju u sebe. Kada je imao 12 godina sa bratom je pao u reku Turu. Brat je stradao, a on je danima bio u bunilu. Prema legendi, neprestano je ponavljao ime čoveka, za kojeg se ispostavilo da je krao konje. Tada su počele da kruže priče o njegovim vidovnjačkim moćima.

Originalni prozor i stvari

Pročitajte još: Monasi su sekli stomak životinje i u njega ubacivali BOLESNIKA, a sada su Putinu dali ČAJ BESMRTNOSTI

- Griška je čuvao konje, dosta provodio vremena sa njima i naučio je nemušti jezik - kaže Marina.

Lečio ih je travama i dlanom. Griška je kao mali postao toliko poznat, da su ga zvale i najuglednije aristokratske porodice da leči povređene skupocene konje, a sa 15 godina važio za ozbiljnog vidara, koji je znao da pravi meleme, masti i i lekovite čajeve od bilja koje je sam sakupljao.

Policijski izveštaj ga opisuje kao poštenog.

Od zahvalnog bogataša je na poklon dobio Bibliju. Uz pomoć majke naučio je za dve godine da čita. Izrastao je u lepog mladića koji se u 24 godini oženio Praskovjom Feodorovnom Dubrovin i zarađivao vozeći kočijama putnike. U selu je važio za vrednog domaćina i poštenog čoveka o čemu svedoči zvaničan policijski dopis.

Veza sa pevačem "Boni M"
Prvi gosti muzeja bili su članovi grupe "Bony M". Pevač Bobi Farel bio je opsednut Grigorijem, verovao je da je njegova reinkarnacija, pa je zbog toga poslednje godine proveo u Sankt Peterburgu. Umro je 30. decembra 2010. godine, stotinak metara od Jusupovog dvorca u kojem je Raspućin ubijen.

Međutim, često je imao priviđenja, a mnogi veruju da je reč o padanju u trans, što i danas praktikuju šamani u ovom kraju. Postoje mnogi svedoci i da je koristio hipnozu i da je imao sposobnost "prozorljivosti", odnosno da gledao je u budućnost. Umeo je da "pročita" čoveka i misli. Imao je neverovatnu fizičku snagu.

Pročitajte još: Misterija Putinovog BELOG TERMOSA: Čak je i Trampu nazdravljao njime, a sada je otkriveno šta se u njemu NALAZI

Sa 30 godina je napustio ženu i dvoje dece i otišao u manastir. U manastiru je došao u dodir sa sektom histima koji stupaju u direktan kontakt sa Bogom i veruju da se Hrist, nakon raspeći, reinkarnirao kao običan seljak. Pripadnici sekte su verovali da je upravo Grigorije njegova reinkarnacija i putovao je po Sibiru, lečio bolesne i prizivao kišu u vreme suše.

Napustio je porodicu i otišao u manastir.

Raspućina je carskoj porodici preporučio saratovski episkop Germogen i 1903. godine je počeo da isceljuje carevića Alekseja, koji je bolovao od hemofilije. Raspućin je uspešno zaustavljao krvarenja kod dečaka, a u oblasti Arhangelsk i danas žive žene koje mogu to da urade.

Pročitajte još: RUSKI staroverci imaju lek za svaku bolest, a sada su RECEPTI procurili u JAVNOST

U Raspućinovom muzeju-porodičnoj kući može se videti mnoštvo ikona koje je neprestano nosio sa sobom, poklanjao i dobijao. Po Rusiji se danas mogu videti ikone "starca Grigorija", ali Ruska pravoslavna crkva Raspućina nikada nije prihvatila kao svetog čoveka.

Originalni samovar
Ruska pravoslavna crkva ga nikada nije prihvatila kao svetog čoveka.

- NJegov glas je menjao ton od šaputanja do snažne vike koja se jednostavnim ljudima činila kao grmljavina, pa je sa ostalim osobinama izazivao kod posmatrača i sagovornika strah, ljubav i poštovanje - kaže Marina.

Pročitajte još: Ova BILJKA je lek protiv starosti, a Hitler je po nju poslao u Rusiju TAJNU EKSPEDICIJU

Raspućin je ubijen u noći 29. decembra 1916. godine u palati kneza Feliksa Jusupova koji ga je zvao da dođe zbog zbog zdravstvenih problema supruge Irine.

Jusupov ga je prvo mučio, tražeći da mu oda "tajni plan" separatnog mira Rusije sa Nemačkom. Dao mu je kolače sa cijankalijumom, ali na Raspućina nije delovao. Jusupov mu je pucao u slepoočnicu, ali ga nije ubio, pa su Dimitrije Pavlovič i poslanik Vladimir Puriškevič pucali četiri puta u leđa. Poslednji, smrtonosni hitac, ispalio je Britanac Osvald Rejner. Posle toga su telo bacili pod led u kanal Mojka.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.