· · Komentara: 0
PREVENTIVA

Muči vas nadutost, MUČNINA ili PODRIGIVANJE? Potražite u kući ovu KESICU

Za nju kažu da je univerzalni lek protiv svih bolesti, a ova supstanca po hemijskom nazivu natrijum hidrogenkarbonat je bezopasna. kSpada u najjeftinije i najpristupačnije proizvode sa najrazličitijom upotrebom

1592942853_soda-bikarbona.jpg
Foto: Depositphotos

Ono što je najznačajnije, soda bikarbona je potpuno bezopasna. Ovu činjenicu potvrđuje američka Agencija za zaštitu životne sredine, koja navodi da se Natrijum bikarbonat “smatra generalno sigurnim”. Najbolje od svega - to je najjeftiniji i najpristupačniji proizvod!

Vežbe za grudi pročitajte ovde: Predstavljamo vam TRI VEŽBE koje su idealne za grudi, ali u JEDNOM SLUČAJU ih ne smete raditi (FOTO/VIDEO)

Jednostavno, upotreba sode bikarbone je svestrana

Kao preventiva soda će pomoći u balansiranju kiseline i baze u našem telu. Natrijum hidrogen karbonat je bazna supstanca koja se ne rastvara lako u vodi, ali brzo deluje kao antacid pa nas rešava nadutosti, mučnine, podrigivanja i lošeg zadaha.

Pročitajte još: DOKAZANO - Ubodi pčela leče razne bolesti, Rusija priznala ovaj vid terapije kao ZVANIČAN

Gotovo trenutno otklanja problem sa viškom želudačne kiseline a služi za alkalizaciju celog organizma. Pomaže pri prehladi i gripu, dijabetesu, dermatološkim oboljenjima ali i kada je u pitanju oralno zdravlje, higijena zuba i usne duplje.

Pročitajte još: Put do ZDRAVE KOSE vodi preko KAKTUSA!

Terapija soda-bikarbonom pomoći će nam pri lečenju mokraćne bešike i kiselosti urina. Dobra je za regeneraciju kože i sluzokože.

Recept sa sodom bikarbonom 

Jednom dnevno treba razmutiti jednu ravnu kašičicu sode bikarbone u čašu vode i popiti. Ali, ovde se mora obratiti pažnja na to da je soda jestiva, odnosno, da ne sadrži aluminijum u sebi, tako da ju je najbolje kupiti u apoteci.

Za početak nije loše krenuti sa manjom dozom, sa pola kašičice. Ovo bi najbolje bilo raditi uveče.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.