· · Komentara: 0
PODMLAĐIVANJE

PET namirnica iz kuhinje mogu da obrišu bore kao GUMICOM

Tragove starosti na licu, vratu i dekolteu mnogi pokušavaju da uklone uz pomoć medicine, ali postoje mnogi prirodni načini

Depositphotos_5042422_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Bore na licu, vratu i dekolteu otkrivaju godine i mogu da se ublaže pravilnom negom koja podrazumeva redovno čišćenje ovih delova tela posebno uveče od dnevne šminke.
Uz pomoć prirodnih recepata koje donosimo možete sami da napravite maske koje će vam pomoći da vaša koža izgleda lepo, a uz dužu upotrebu moći ćete da se pozdravite i sa borama.  

Pročitajte još: Celulit nije samo estetski problem! Dobro obratite pažnju, jer iza svega može da se krije DIJABETES

Šargarepa  

 Jednu šargarepu operite, iseckajte, stavite u blender i izmiksirajte. U sok koji ste dobili, dodajte dve kašike meda, pa malo promešajte. Nanesite masku na prethodno očišćeno lice i držite do pola sata. Operite lice mlakom vodom. Ovu masku stavljajte dva puta nedeljno, a već posle nekoliko nanošenja videćete sjajnu, glatku kožu sa manje izraženih bora.

Banana i med

Zbog vitamina A, C, B6 i B12 banana učvršćuje kožu, a med je podmlađuje, pa je ova kombinacija idealna protiv bora. Izgnječite jednu bananu i mešajte je sa kašičicom maslinovog ulja, domaćeg meda i jednom kapi etarskog ulja lavande dok se masa ne ujednači. Nanesite na očišćeno lice, vrat i dekolte. Posle pola sata isperite mlakom vodom i na vlažnu kožu umasirajte maslinovo ulje. Ostaviti da deluje tokom noći.

Za dekolte su najbolje ovsene pahuljice.

Ovsene pahuljice

Za dekolte je najbolja maska od ovsenih pahuljica. Skuvajte jednu šoljicu ovsenih pahuljica i ostaviti da se ohladi. Ocedite vodu i dodati jedno belance, nekoliko kapi soka od limuna i kašiku ulja od divlje ruže. Umutiti da smesa bude ujednačena i naneti na vrat i dekolte. Ostaviti da odstoji 20 minuta, a kožu isprati hladnom vodom. Ova maska ne samo što uklanja bore i sprečava nastanak novih, već uklanja pege i fleke. Kako maska hrani, tako kožu i podmlađuje.

Pročitajte još: Želite BLISTAV ten na prirodan način? Pročitajte koja je najbolja alternativa ESTETSKOJ hirurgiji

Belance  

Očistite lice i u prethodno umućeno belance umočite štapić za uši, pa njime pređite preko zatvorenih kapaka i delovima lica gde su bore vidljive. Sačekajte nekoliko minuta dok se belance ne osuši, otvorite oči i isperite lice mlakom, pa hladnom vodom.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.