· · Komentara: 0
SAN

Kako spava vaša ljubimica? VEKNA je pravi odmor, a MAČKA u KUTIJI govori mnogo o VLASNIKU

Mačke spavaju u osam položaja, a evo kako da na osnovu sna "pročitate" kako se mačka oseća.

1594120891_depositphotos_36379237-stock-photo-cat-relaxing-on-radiator.jpg
Foto: Depozitfoto

Čini se da su mačke spremne da utole u san na bilo kom mestu i u bilo kom položaju. Ipak, način na koji maca spava dosta govori o tome kako se oseća.

Pročitajte još: HIT snimak na Instagramu: Raznežiće vas MAČKA i PAPAGAJ (VIDEO)

Sklipčana Foto: Piksabej

1. Sklupčana u krug

Ukoliko je maca sklupčana, a rep je oko tela to je najčešći položaj u kojima spavaju. To obično znači da mačka želi da sačuva temperaturu tela.

Maca u kutiji žudi za zaštitom vlasnika.

2. Maca u kutiji

Ako se mačka stalno krije i uvlači u kutije i korpe znači da se ne oseća sigurno i potrebna joj je zaštita. Ovo naročito važi za mace koje se uvlače u tesne prostore gde su sklupčane. Razmislite zašto se maca tako oseća.

3. Na leđima, otkrivenog stomaka

Maca se izvrnula i podigla "sve četiri u vis". Ona je gazda u kući u kojoj spava.

Bezbedna Foto: Piksabej
Poluotvorene oči su oprez, pa još ako mrda uvce...

4. Spava poluotvorenih očiju

Koliko god mačku zvali "kućnim ljubimcem" ona je divlja životinjica koja voli da lovi. Poluotvorene oči i uši koje se povremeno zamrdaju znače da je uvek na oprezu i da je spremna da u svakom skoči na sumnjiv zvuk. Može da se dogodi da maca spava sa jednim okom zatvorenim, drugim otvorenim.

5. Vekna

Ovo je najpoznatija pozicija u kojoj najveći broj mačaka spava. Šape su obično okrenute ka unutra, maca ima zatvorene oči ili žmirka. To znači da ne planra dugo da spava, već samo drema.

Sa strane Foto: Piksabej
Spavanje na strani je najkvalitetniji odmor.

6. Spava na strani

Ovo je apsolutno opuštajuća pozicija za mačku. Ona potpuno uživa.

7. Šapa iznad glave

Često se može videti maca koja jednu šapu drži iznad glave, a ta pozicija, koliko god bila "preslatka", govori da maci nije udobno i nešto joj smeta.

Pročitajte još: Morate nabaviti krznenoj ljubimici: Svemirska KAPSULA za MAČKU (VIDEO)

8. Šipka

Kada im se drema mačke su spremne da zadremaju na bilo kom mestu, na ivici troseda, na grani, šipki, bilo gde i to je poza kada mace odluče da predahnu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.