· · Komentara: 0
KOROV

Raširite što više dnevnih novina po bašti i BACITE motiku, UŽIVAĆETE!

Reciklirajte stari novinski papir i učinite nešto korisno za biljke.

Borba sa korovom traje od prvog sunčanog zraka pa do zime, a dnevne novine mogu da pomognu da se rat dobije.

Pročitajte još: OVO je jedini žbun čiji cvetovi MENJAJU boju PREMA ŽELJI baštovana

Korov je izuzetno otporan i uporan i treba svakodnevno da se čupa i uklanja da bi vrt bio uredan, a cveće i ostale plemenite biljke imale dovoljno hranljivih supstanci i sunca. Korov se toliko brzo razmnožava da je u stanju da za nedelju dana okupira čitav vrt. Agresivni korov naročito ugrožava povrće, ali i cvetnice plićeg korena.

Raširi se papir i zalije Foto: Youtube/ screenshot Family Plot
Ne bacajte novine!

Odličan način da se spreči nadiranje neželjenih biljaka nalazi se na dohvat ruke. Stare novine većina baci i koristi za pranje prozora.

Novine iskoristite kao malč koji će štititi biljke od korova.

Pričvrstite novine kamenčićima.

Postupak je izuzetno jednostavan - rašire se dnevne novine oko gajene biljke. Pokrije se sav prostor na kojem bi mogao da raste korov. Pošto su novine lake i mogu lako da odlete, odozgo se na krajevima stave veći komadi kamena ili se pospe kamenčićima. Na kraju se zemlja zalije preko novina koje će propuštati vodu.

Pročitajte još: Kaktusari urade ovu stvar pa danima čekaju i GRIZU NOKTE

Ovo je odličan način da se zaštiti mlada biljka dok ne ojača. Ovakav malč se pogotovo preporučuje za povrtnjake, jer je čupanje korova ne samo težak posao, već i problematičan, pošto neiskusnog baštovana može da prevari izgled listova.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.