· · Komentara: 0
VEGANI

Znamo je kao voditeljku Slagalice, a sada probajte DANIJELINE špagete trikolore (RECEPT)

Poznata je kao nekadašnja voditeljka kviza “TV slagalica”, ali i neko ko se zalaže za zdravu ishranu i ukazuje koliko je hrana koju jedemo važna za zdravlje.

1594710672_Danijela.png
Foto: Promo/ Život+

Danijela Pantić Conić aktivno promoviše zdravu ishranu, preciznije vegansku. Kada je donela odluku da prestane da jede meso?

Pročitajte još: ZELENI tanjir koji daje ENERGIJU i dobro RASPOLOŽENJE (FOTO)

- Mnogo toga je uticalo na tu odluku poput zdravstvenih problema sa štitastom žlezdom i hormonima, variranje težine, težina u stomaku i umor posle mesnog obroka, a najviše činjenica da nikada nisam bila ljubitelj mesa - kaže Danijela.

Vegani i vegetarijanci
Veganska ishrana isključuje namirnice životinjskog porekla, a vegetarijanska može da isključuje samo meso (i ribu, jer je i ona meso), a može da sadrži mlečne proizvode ili jaja, ili i jedno i drugo.

I Danijelina porodica uživa u njenim obrocima, jer stalno sprema nove recepte i istražujem razne kombinacije. Često se čuje da su aktivisti vegani vrlo agresivni u kampanjama, u želji da nametnu svoj pogled na svet.

- Postoje i agresivni nevegani ili svaštojedi, u želji da nametnu svoj pogled na svet, a dobar primer je lavina osuda Novaka Đokovića kada je iz ishrane izbacio meso - kaže Danijela.

Pročitajte još: Dete lečite ČAJEM, a ne znate da su NANA i još nekoliko BILJAKA OPASNE za njih

Špagete trikolore sa crvenim sosom

Špagete trikolore

Sastojci:

  • cela zelena tikvica
  • 2 dugačke šargarepe
  • duguljasta mlada cvekla:
  • 2 srednja sveža paradajza
  • sušeni paradajz
  • 2 urme
  • kašika maslinovog ulja
  • malo svežeg ili sušenog
  • bosiljka
  • zdrava so

Priprema:

Potreban vam je rezač za tanke špagete ili mašinica za povrće. Drugi način je da nožem isečete povrće na rezance. Možete koristiti samo tikvice ili tikvice i šargarepe, bez cvekle, ali zbog boje i naziva, poželjne su sve tri vrste povrća. Sos pripremite tako što ćete sve sastojke, osim začina, samleti u blenderu. Kada dobijete sos, dodajte začine po želji i prelijte špagete.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.