· · Komentara: 0
ZANIMLJIVO

Otkriveno MISTERIJA prelepe TIJARE sa venčanja princeze Beatris (FOTO)

Britanska princeza Beatris od Jorka u petak je izgovorila sudbonosno "da" italijanskom preduzetniku Edoardu Mapeliju Mociju na privatnoj ceremoniji u dvorcu Vindzor

1595433214_princeza-beatris.jpg
Foto: Printscreen Instagram/theheroyalfamily

Venčanje koje je bilo zakazano za 29. maj, odloženo je zbog pandemije korona virusa. Ceremoniji je prisustvovala najuža porodica, među kojima su bili i princezina baba i deda, kraljica Elizabeta druga i kralj Filip.

Pročitajte još: Ovo je TRENUTAK kada je svima bilo jasno da će Kejt biti BUDUĆA KRALJICA

Fotografije koje je kraljevska porodica postavila na društvenim mrežama, izazvale su veliku pažnju, a posebno venčanica princeze Beatris, koja nije želela da ima unikatnu haljinu, već je pozajmila od svoje bake Elizabete druge, a reč je o vintidž modelu bele haljine s potpisom dizajnera Normana Hartnela.

Pored haljine, veliku pažnju je privukla i tijara na glavi mlade princeze, koja ima istorijsko značenje. Pripadala je kraljici Meri.  Kraljica Meri je 1919. godine od londonske draguljarske kuće Džerard tražila da ogrlicu pretvori u tijaru, a ogrlica je za nju imala poseban značaj, jer je kao svadbeni poklon dobila od kraljice Viktorije.

Garard je od ogrlice napravio dijamanstku krunu od 47 rebrastih delova. Takođe, na dizajn ovog unikatnog modela, uticao je i ruski dizajner, koji se potrudio da tijara ima specijalan oblik koje su nosile žene carskog dvora.

Pročitajte još: Svog supruga je upoznala davne 1934. godine kada je imala 8 GODINA: Ove zanimljivosti niste znali o NAJPOZNATIJOJ kraljici na svetu

Tijara ima i istorijski značaj jer se prenosila na pet generacija žena u istoriji, a poslednji u nizu koja je ponela ovaj skupoceni predmet na glavi je princeza Elizabeta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.