· · Komentara: 0
ISTINA

Pesma "My Way" je tri puta UKRADENA, a poslednji put je to uradio Frenk Sinatra i napravio hit

Reči za pesmu je napisao Pol Enka, ali je to francuska pesma koju je kompozitor uspeo da proda tri puta i prevari dvojicu pevača.

Globalni hit "My Way" Frenk Sinatra prvi put je otpevao 1969. godine i brzo je postala himna svih muškaraca. Reči za pesmu je napisao Pol Enka, a muziku francuski kompozitor Žak Revo.

Pročitajte još: Mnogima je omiljena knjiga, a malobrojni znaju istinu kako je nastao Hari Poter

Frenk je pesme pretvarao u zlato Foto: Piksabej

Dve godine pre Sinatre francuski pevač Klod Franse je otpevao pesmu "Comme d'habitude". Iako je ovaj francuski pevač bio prvi nije stekao svetsku slavu.

Enka je ostao bez reči.

On nije kao Sinatra sa ovom pesmom proveo 40 nedelja na Top listi što je rekord koji niko nikada nije pobedio!

Legenda kaže da je Pol Enka 1967. godine letovao na Azurnoj obali i kada je čuo Klod Fransea kako peva pesmu koja u prevodu znači "Kao i obično" i ostao je bez reči. Odmah je otputovao u Pariz i od kompozitora Žaka Revoa otkupio sva prava. Ostalo je istorija.

- Završio sam pesmu u pet časova ujutru i odmah pozvao Frenka koji je bio u "Cezar palati" u Las Vegasu i rekao sam mu imam nešto zaista posebno za tebe - rekao je Enka.

Iako je rekao da to nije pesma za njega, snimio ju je još četiri puta sa raznim pevačima!

Ipak, Enka je pesmu i sam snimio i to šest puta - sa Gabrijelom Birnom, Hulijom Iglesijasom i Džon Bon Džovijem, kao i grupom "Garu". Pesmu su pevali Elvis Prisli i Sid Višes, kao i mnogi drugi.

Zanimljivo je, međutim, da je ovu legendarnu francusku pesmu, ustvari, prvi snimio pevač Erb Vilar, ali je kompozitor bio nezadovoljan njegovim izvođenjem, pa je pozvao Klod Fransea da je otpeva i - to je bilo to.

Pročitajte još: Nemate kapital da pokrenete POSAO? Dovoljne su samo dve stvari: ideja i GARAŽA

Šta se desilo sa francuskim pevačem Klodom Franseom? On je bio šokiran i uvređen kada je SInatra dobio pesmu, jer je smatrao da je njegova. Klod je objavio više od 60 singlova, imao kontroverznu i bogatu karijeru, a umro je u kadi od udara struje. Kompozitoru Reveu  nikada nije oprostio. Navodno je Sinatru video u jednom pariskom hotelu, ali je uvređeno okrenuo glavu!

 

 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.